Doorn

Achtduizend euro voor verontreinigde tuinen

De gemeente wil de eigenaren van zes huizen aan de Heuvelweg financieel bijstaan in het saneren van hun verontreinigde tuinen. Ze krijgen achtduizend euro terug als ze hun tuinen afgraven en van schone grond voorzien.

De Doornse Heuvelweg is vorig jaar opnieuw bestraat en van nieuwe riolering voorzien. Daarbij bleek een gedeelte van de straat gebouwd op verontreinigde grond, omdat er honderd jaar geleden een stortplaats heeft gelegen. Ofschoon er geen gevaar voor de gezondheid is, de verontreiniging zit dieper dan een halve meter, zouden de zes woningen daarmee volgens de gemeente wel in waarde gedaald zijn. Hoewel de gemeente juridisch niet verantwoordelijk is voor de waardedaling, zegt wethouder Homan zich wel 'moreel verantwoordelijk' te voelen. Om aan die verantwoordelijkheid gevolg te geven zet de gemeente zes maal achtduizend euro apart voor een coulance regeling, die ingaat wanneer de eigenaren daadwerkelijk hun tuin saneren. Waarschuwingen vanuit de raad voor precendentwerking en juridisch drijfzand werden door wethouder Homan weggewoven. 'Daar ben ik  niet bang voor. Ik zie niet in waar zoiets nog eens kan gebeuren.'