Heuvelrug

Hillridgetv: Homan praat met Engwegbewoners

In de stromende regen stond wethouder Homan gisternamiddag omwonenden van de Driebergse Engweg te woord, om de metamorfose van de Engweg van autostraat naar fietststraat te verdedigen. 'Het is heel bewust zo gedaan, om dat verkeer te treiteren. We willen het de automobilist zeer, zeer onaantrekkelijk maken om hier te rijden.'

De VVD -Homans eigen partij- wil dat de weg 30cm breder wordt gemaakt, omdat de weg nu onveilig zou zijn. Een motie om dat te bewerkstelligen werd afgelopen maandag toch maar niet ingediend, nadat bleek dat er geen steun voor was. Bovendien zou de motie alleen tegen een meerprijs van  'enkele tonnen' uitvoerbaar zijn. 

Bekijk het filmpje van hillridgetv, gemaakt en gemonteerd door Hillridge's  nieuwste medewerker Bobby Schinkel.