Heuvelrug

Hachchi: Nieuw onderzoek marinierskazerne

D66-kamerlid Hachchi wil dat een onafhankelijke commissie de verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen opnieuw onder de loep neemt. Volgens Hachchi is de vergelijking die Hillen tussen Vlissingen en Doorn heeft gemaakt als een slager die zijn eigen vlees keurt.  

Dat schrijft Hachchi in een persbericht dat volgt op het besluit dat Hillen heeft genomen om de marinierskazerne naar Vlissingen te verhuizen. Het rapport dat daaraan ten grondslag ligt is volgens Hachchi onvoldoende gedegen en onafhankelijk. 'Defensie is onderdeel van de werkgroep Marinierskazerne Zeeland die de business case voor Vlissingen heeft gedaan. Dit is niet alleen de slager die zijn eigen vlees keurt, de slager wenst alleen één type vlees te keuren,' aldus Hachchi. 

Hachchi heeft al eerder aan de bel getrokken over het onderzoek naar de verhuizing van de mariniers. Het kamerlid zorgde er eind vorig jaar voor dat de gemeente Utrechtse heuvelrug alsnog een eigen 'business-case' aan de minister mocht toesturen. Uit dat rapport zou blijken dat vernieuwbouw in Doorn ruim €100 -en op termijn zelfs €200- miljoen goedkoper zou zijn dan nieuwbouw in Vlissingen. Hillen bestrijdt dat: volgens hem is de optie Vlissingen slechts €60 miljoen duurder.

Hachchi noemt ook dat verschil opmerkelijk: 'Opmerkelijk dat in tijden van bezuinigingen de minister ervoor kiest om een duurdere kazerne in Vlissingen te bouwen. De minister mag geen onomkeerbare stappen nemen, zulke beslissingen moeten zorgvuldig worden genomen.' Volgens Hachchi is het van belang dat defensie weloverwogen keuzes maakt 'in tijden waaron fors bezuinigd wordt en mensen op straat worden gezet'.