Leersum

Alcoholverbod in Bosbad Leersum

In het zwembad Bosbad Leersum geldt sinds deze week een alcoholverbod. Er gingen de nodige onderhandelingen met de kioskhuurder aan vooraf.

Het alcoholverbod geldt voor het gehele Bosbad. Er wordt geen alcohol meer verkocht in de kiosk, en alcohol meenemen in de koeltas is voortaan ook taboe. Het college van burgemeester en wethouders zegt in een persbericht verheugd te zijn dat er geen alcohol meer verkocht mag worden in de kiosk op het terrein van het Bosbad in Leersum. 'De Stichting Bosbad Leersum probeert al jaren het gebruik van alcohol op het terrein van het Bosbad te verbieden.'

Het persbericht citeert de voorzitter van de stichting die het Bosbad exploiteert: 'Niet alleen is zwemmen en alcohol een slechte combinatie. Voor ons staat de veiligheid van de bezoekers voorop. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid dragen voor de veiligheid als er alcohol wordt verkocht.'

De precieze aanleiding voor het alcoholverbod is onduidelijk. Volgens het persbericht van de gemeente zou 'de praktijk hebben uitgewezen dat alcoholgebruik tot gevaarlijke situaties kan leiden. Daarnaast komen er ook veel gezinnen met kinderen naar het Bosbad. Ook vanuit dit oogpunt is het niet gewenst dat er alcohol wordt verkocht c.q. gebruikt.' Gevraagd naar een toelichting laat een voorlichter van de gemeente weten dat er geklaagd werd over overlast van dronken mensen nabij het zwembad, die vervelende en gevaarlijke stiuatues veroorzaakten. 

Aan het alcoholverbod zijn de nodige onderhandelingen vooraf gegaan. Omdat de kioskhouder vanwege het verbod inkomsten zou derven is hij naar een advocaat gestapt. Die heeft in de onderhandelingen een huurverlaging van 25% bedongen. Bovendien vergoedt de gemeente de kosten van de advocaat: €5000. Volgens de gemeentevoorlichter