Driebergen

Stationsgebied krijgt €140 miljoen van Rijk

De bijdragen van de rijksoverheid aan het stationsgebied Driebergen-Zeist is veilig gesteld. Naast de 26,2 miljoen van provincie, BRU en de beide gemeente Zeist en Utrechtse heuvelrug draagt de rijskoverheid €140 bij aan het project.

Dat schrijft de provincie in een persbericht. Eerder dit jaar werd het stationsplan al definitief, hoewel nog lang niet alle details zijn ingevuld. Zo wil de organisatie U-stal graag meepraten over de fietsenstalling. De lokale natuurbeschermers zijn erg bezorgd over de onderbreking van de grondwaterstromen, waardoor het landgoed Reehorst droog zou komen te staan.

Verder is binnenkort  de faunapassage onder de A12 gereed en open voor het grootwild, die op hun trekroute noordwaarts vervolgens op de provinciale weg N225 stuiten. Volgens de Triodosbank, die net naast het stationsgebied een binnenlands hoofdkwartier wil bouwen, zou de wildpassage over de N225 moeten plaatsvinden niet via de Reehorst, maar via landerijen in bezit van de gemeente Utrechtse heuvelrug. 

Voorts bestaat er nog veel onduidelijkheid over de verdiepte parkeergarage voor ruim 800 voertuigen van vastgoedbedrijf Trooster. Bovenop de parkeergarage wil Trooster een zeslaags kantoorvilla bouwen, in plaats van de tweelaags kantoren die nu naast de perrons staan. Heuvelrug wethouder Homantwitterde vanochtend in gesprek te zijn met de KLPD over parkeerwensen. Eeder dit jaar beloofde Homan al een tijdelijke parkeerplaats om de hoogste parkeernood te ledigen, maar die parkeerplaats is nog altijd niet aangelegd.