Heuvelrug

Bruggenbouwers heropenen digitaal dorpscafe

Vanochtend is het digitaal dorpscafe heropend door de groep bruggenbouwers. 

Maandag kondigden de bruggenbouwers al de opening aan van een verse discussie in het zogenaamde digitale dorpscafe op het digitale dorpsplein op de website van de gemeente zelf. Vanochtend 10.37 uur is de discussie gestart. Inmiddels is er al een enkele, even genuanceerde als concrete reactie geplaatst.

Het digitaal dorpscafe werd vorig jaar gelanceerd, maar slechts mondjesmaat benut door de inwoners. De groep bruggenbouwers wil met de nieuwe discussie klachten die in de gemeente leven bundelen, en daarmee invenstariseren of er wel een kloof bestaat tussen inwoners enerzijds en de bestuurders en ambtenaren anderszijds. 

Eind augustus wil de groep een enquete houden. Begin september stapt webradio Driebregen in met een discussieavond in de Driebergse bibliotheek. Begin van de herfst willen de bruggenbouwers alle resultaten bespreken op een open avond.