Heuvelrug

Paars wint hillridgepeiling

PvdA, D66 en VVD zijn ook de winnaars van de peling op Hillridge. Maar eigenlijk zijn alle partijen die een bannertje huurden voor Hillridge grote winnaars. Dus ook CDA en SGP.

Dat blijkt uit eindstand van de hillridgepeiling, waar bezoekers tien dagen lang hun politieke voorkeur konden doorklikken. In totaal werden er 160 stemmen uitgebracht, waarvan 30 op de PvdA, 28 op de VVD, 23 op D66 en een meevallende 23 op het CDA. Dat de lokale SGP zich goed profileert blijkt uit hun vijfde plaats, met 22 stemmen.

Ronduit teleurstellend zijn de scores van de SP (3) en PVV (5), maar dat komt wellicht omdat ze geen bannertje wilden huren op het verkiezingsbord van Hillridge. Dat laatste geldt niet voor Groen Links (12), die geen bannetje huurde maar door de bezoekers niet gestraft werd voor het gebrek aan solidariteit met dit veelbelovende nieuwe medium.

Naar verwachting waren de scores van Dierenpartij (3) en de Christen Unie (4). Opvallend zijn verder de twee stemmen op de Piratenpartij, die ene op 50+ en de blanco stem. 'Zeg ik lekker niet' is gestemd door de initiatiefnemer van Hillridge, maar ook door nog twee anderen. Overigens geeft de peiling van hillridge slechts een trend aan en geldt de peiling verder als matig betrouwbaar. 

{jvotesystem poll=|11|}