Heuvelrug

Politiek Heuvelrug morgenavond live

Morgenavond gaat de Heuvelrugse gemeenteraad eindelijk live voor een internetpubliek vergaderen. Onderwerp is de begroting 2013.

 

Dat schrijft de gemeentelijk griffier in een e-mail aan raadsleden en andere betrokkenen. Volgens de griffier is deze eerste internetuitzending een test met onzeker resultaat, omdat dat resultaat afhankelijk is van de interferentie tussen microfooninstallatie en wifizender, die beiden draadloos in de vergaderzaal uitzenden. Mocht die interferentie te groot zijn, dan gaat de wifi eruit, aldus de griffier.

Het was de bedoeling vergaderingen van lokale politici al vanaf begin september uit te zenden, maar dat voornemen stuitte wekenlang op technische problemen. De internetuitzending staat niet op zichzelf, maar maakt deel uit van een nieuwe vorm van 'papierloos' werken en vergaderen. De opnames vervangen de notulist en zullen vanaf morgen niet alleen live, maar ook eeuwig online na te luisteren zijn via een extern internetadres van het bedrijf Digitaal Notuleren.

Onderwerp van de live uitgezonden commisievergadering is de begroting 2013. Het gaat om een technische vergadering van financieel specialisten, wier technische vragen beantwoord worden door de wethouder financien en zijn ambtenaren. Politici geven er soms wel vast wat voorzetjes, maar houden hun meeste kruit droog voor de officiele raadsvergadering over de begroting. In die vergadering -op 29 oktober- geven ze in een jaarlijks terug- en vooruitblik hun algemene beschouwingen te berde.