Leersum

Leersumse straat wint slimstestraatquiz Heuvelrug

De Kerkweg in Leersum mag zich een jaar lang slimste straat van de Heuvelrug noemen. Tweede werd de Vijverlaan, ook uit Leersum. Waarmee Leersum misschien wel tot slimste dorp van de Heuvelrug is gekroond.

Dertig teams van vijf personen streden zaterdagavond tot na twaalven om de titel Slimste straat van de Heuvelrug. Quizmaster Harry Piekema vuurde de vragen in acht rondes af op de honderdvijftig deelnemers, die goed verzorgd werden door een voltallig uitgerukt team bedienend personeel van Hotel de Bergse Bossen. De vragen hadden een hoog triviant-gehalte, met onderwerpen variererend van botanie tot mythologie tot boerenslimheid en kennis van soapseries.

569

Misschien wel de moeilijkste vraag was die naar het gewicht van een baksteen van 10x10x15 en 2,5 kg, maar dan onder water (10kg). Misschien wel makkelijkste vraag was de vraag naar de volgende vertegenwoordiger van Nederland op het eurovisesongfestival (Anouk). De quiz was doorspekt met typische Heuvelrugvragen, zoals de vraag naar het product van 'de fabriek die lange tjd aan de Langbroekerwetering was gevestigd' (kurk). 

Winnaar werd dus de Kerkweg uit Leersum. Halverwege deelde de Kerkweg nog de eerste plaats met de Warande uit Driebergen, maar die gingen te vroeg aan het bier en eindigden uiteindelijk als derde. De Vijverlaan uit Leersum wist zich nog op de tweede plaats te nestelen, waarmee Leersum zich onofficieel tot slimste dorp van de Heuvelrug mocht kronen. Het kostte vijf telefoontjes alvorens hillridge de volledige top drie kon achterhalen, maar dat is wellicht tekenend voor de gezelligheid en sportiviteit van deze Pubkwiz. Meer foto's in de slideshow op de homepage van hillridge

IMG 1781