Heuvelrug

Kantoor Triodos krijgt vorm

Hfdkntr Triodos

Het binnenlands hoofdkantoor van de Triodosbank krijgt vorm. Net als de parkeergarage van Trooster, en het duurzaamheidspark van wethouder Homan.


Gisteravond presenteerde Triodosbank de eerste schets van het toekomstig kantoor op landgoed Reehorst: drie afgeronde paviljoenen, geschakeld en in hoogte toenemend van twee naar vijf verdiepingen, met een maximale hoogte van 23 meter. Ze moeten plaats gaan bieden aan zeshonderd personeelsleden. Allemaal krijgen ze zicht op het landgoed rondom, dat door het toevoegen van zichtlijnen beter uit de verf moet komen. Parkeren kan het personeel aan de rand van het gebied, bovengronds in een nog aan te planten nieuw bosje aan de rand van het landgoed, tegen de bestaande kantoren aan de Odijkerweg. Voor meer dan tweehondervijftig voetuigen is daar geen plaats, Triodos vestigt zich juist naast het station opdat personeel en bezoekers met de trein naar kantoor komen. Triodos directeur Matthijs Bierman wil in 2014 met bouwen beginnen.