Heuvelrug

Nieuwe exploitant; La Porte gered

445

De 'bijzondere' restauratie van station Driebergen-Zeist lijkt gered. La Porte krijgt 'waarschijnlijk' een nieuwe exploitant.

445

Wie de nieuwe exploitant is kan de huidige exploitant -congrescentrum Antropia- nog niet zeggen. Morgen (vrijdag) vinden de laatste onderhandelingen plaats van de overkoepelende stichting De Reehorst met de nieuwe exploitant, en die kunnen beter niet verstoord worden, zegt Waronne Elbers, bedrijfsleider van Antropia, dat het stationscafe tot morgen exploiteert. Antropia besloot eerder tot het afstoten van La Porte, wegens de hoge afschrijvings- en huurkosten. 

De gesprekken met de nieuwe exploitant gaan niet alleen over geld, maar ook over huisbaas NS vastgoed, en over de mogelijke continuering van de samenwerking met Antropia, zegt Elbers, die erg blij is dat er op de valreep toch een overnamekandidaat voor La Porte is gevonden. Elbers noemt het 'waarschijnlijk' dat de onderhandelingen morgen succesvol verlopen.

Of het personeel in La Porte kan blijven doorwerken hoort het morgen, wanneer ook zij met de nieuwe exploitant kennismaken. Morgen -of zaterdag- volgt ook een officieel persbericht, inclusief de naam van de nieuwe exploitant.

446