Heuvelrug

Zeeuwse omroep meldt PvdA-steun voor Vlissingen

Tweethomankazerne2

De fractie van de PvdA zal morgen de minister steunen in haar keuze voor Vlissingen als locatie voor een nieuwe marinierskazerne.

PvdA-kamerlid Sultan Günal-Gezer zou dat gezegd hebben tegen Omroep Zeeland, meldt de omroep zojuist zelf. Als dit klopt lijkt de strijd rond de marinierskazerne nu toch eindelijk helemaal definitief en echt waar gestreden te zijn. Al eerder bleken VVD en CDA voorstander van een verhuizing van de kazerne naar Zeeland. 

Navraag bij PvdA-woordvoerder Eijsink levert nog geen bevestiging van het bericht op. Vanavond ging Nieuwsuur in op de politieke strijd rond de kazerne, inclusief een optreden van wethouder Homan. Het bleken oude opnames, van 24 januari, toen een kamerdelegatie de besneeuwde marinierskazerne bezocht. Nieuw was wel een citaat van minister Opstelten, waarin hij Zeeland een herstel van de werkgelegenheid in het vooruitzicht stelt, vanwege de komst van de mariniers.

Morgen 14 uur debatteren de fractiespecialisten over de kazerne. Wethouder Homan geeft ook daar acte de presence.  Om de wethouder niet alleen met zijn eigen mening te laten afreizen kun je hier, of ondersaan deze pagina nog stemmen, zodat Homan iets gefundeerder naar Den Haag afreist. 

Tweethomankazerne2

{jvotesystem poll=|15|}