Heuvelrug

Geldnood Wereldkidz bedreigt nieuwbouw scholen niet

De financiele crisis bij scholenkoepel Wereldkidz vormt geen bedreiging voor nieuwbouw Kameleon, Dolfijn en Ontdekkingsreis, zegt wethouder Van Oostrum.

Read More

De financiele crisis die bij scholenkoepel Wereldkidz is uitgebarsten heeft geen gevolgen voor de nieuwbouw van de openbare scholen Kameleon in Doorn en Dolfijn en Ontdekkinsgreis in Driebergen, zegt wethouder Van Oostrum, omdat de gemeente de nieuwbouw volledig financiert. Vorige week maakte de nieuwe directeur van Wereldkidz bekend dat er miljoenen euro's kwijt zijn bij de scholenkoepel, waar alle openbare scholen uit de regio bij zijn aangesloten. Uit forensisch onderzoek moet blijken of er alleen sprake is van onkunde, of dat er ook geld verduisterd is.

Gevolgen zou de financiele crisis wel kunnen hebben bij renovaties, waaraan scholen wettelijk moeten meebetalen. Bovendien komen er waarschijnlijk minder juffen voor de klas, en zullen klassen groter worden, ondanks een reddingsplan waar ook de rijksoverheid bij is betrokken. SP'er Ad Schiedon pleitte er afgelopen week voor de Heuvelrugse scholen -die tot niet zo heel lang geleden onder regie van gemeentebesturen stonden- weer uit de scholenkoepel te halen.