Heuvelrug

Lantaarnpalen 5X24h continu aan. Oorzaak: kapot slot

Vijf dagen stonden veel lantaarnpalen te branden, ook op klaarlichte dag. Andere lantaarpalen gingen juist helemaal niet aan. Oorzaak: een kapot slot.

Read More

De storing aan de straatverlichting  in verschillende kernen van de Heuvelrug was te wijten aan een kapot slot. Donderdagavond begon de storing, die volgens netbeheerder Stedin -verantwoordelijk voor het ondergrondse electriciteitsnetwerk-  vrijdag voor het eerst werd gemeld. De oorzaak was vrij snel boven water -er moest handmatig een knop om -maar de monteurs konden het schakelhuisje in Leersum niet in vanwege een geforceerd slot, laat woordvoerder Lida Rietveld van Stedin weten: 'Vandaag heeft de sleutelmaker de toegang geregeld, is het defect verholpen. Vanaf vanmiddag moet alles weer in orde zijn.'

De lantaarnpalen hebben in een groot aantal straten op de Heuvelrug -met name in Driebergen- vijf dagen en nachten aan gestaan, in andere wijken bleef het vijf nachten lang juist pikkedonker. De vraag is nog waarom het zo lang heeft moeten duren: 'Het is natuurlijk erg vervelend, vooral in de winter, in verband met sociale onveiligheid. Maar 's zomers geven we zo'n storing niet de hoogste prioriteit, en kan dat ook tot na het weekend wachten,' aldus Lida Rietveld van Stedin.