Ingezonden

Bedreiging Amerongen: Politie zoekt getuigen

(politiebericht)

AMERONGEN – De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging die plaatsvond op woensdagmiddag 26 september.

Omstreeks 17.00 uur reed een 32-jarige man uit Veenendaal op een racefiets over de Bergweg richting Amerongen. Twee auto’s stonden op het fietspad, waardoor hij moest uitwijken. De man gebaarde naar de automobilisten om aan te geven dat het een gevaarlijke situatie opleverde en fietste door. Eén van de automobilisten kwam achter de man op de racefiets aan, en bedreigde hem met een voorwerp. Ook de bestuurster van de andere auto stapte uit begon tegen de racefietser te schreeuwen. Een getuige van de bedreiging stopte en kwam tussen de man en de racefietser staan. Hij riep dat de man die de racefietser bedreigde moest ophouden en weg moest gaan. Dit deed hij uiteindelijk.

De politie is in verband met het onderzoek op zoek naar de dappere getuige die tussenbeide kwam. Het gaat om een man van ongeveer 25 jaar oud met kort donker haar. Hij droeg die dag een geruite blouse. Hij reed in een opvallend gele of groene auto. Ook is de politie op zoek naar andere getuigen. Bent of kent u deze man of heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem informatie doorgeven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.