Ingezonden

Biga Groep blinkt uit door onderscheidende verzuimaanpak

(ingezonden)

Biga Groep blinkt uit door onderscheidende verzuimaanpak

Biga Groep, de sociale werkvoorziening uit Zeist, scoort slechts 7 procent op ziekteverzuim en staat hiermee op de eerste plaats van alle sociale werkvoorzieningen in Nederland. Dit blijkt uit de ziekteverzuimrapportage van het SBCM, een arbeidsmarkt- en opleidingsfonds, voor de sociale werkvoorziening. Een resultaat om trots op te zijn. Het is bijna de helft van het gemiddelde ziekteverzuim bij een sociale werkvoorziening. Al drie jaar achter elkaar daalt het verzuimcijfer.

De aanpak van de arbodienst speelt een belangrijke rol. De nadruk ligt op de mogelijkheden van de medewerkers en niet op de beperkingen. Theo Sack, general manager Remaz, ligt toe; ‘Onze consulenten draaien een dag mee op de werkvloer van Biga Groep. Op deze manier leren zij de doelgroep kennen. Vanaf de eerste dag van samenwerking met de sociale werkvoorziening zijn we samen gericht op het resultaat’.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

‘We zijn groot genoeg om het ziekteverzuim professioneel aan te pakken en klein genoeg om de medewerkers betrokken te houden. Ondanks dat de mensen bekend zijn met een beperking blijkt maar weer dat werk, ook voor deze groep, belangrijk is. Het is voor ons het bewijs dat we Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Een zakelijke aanpak met een sociaal doel. We kunnen trots zijn op het resultaat en streven natuurlijk naar behoud van dit lage ziekteverzuim’. Aldus Gerhard ten Hove, directeur Biga Groep.

Biga Groep is de ondernemende organisatie in Midden Nederland die voor vijf gemeenten de Wet sociale werkvoorziening uitvoert. Doelstelling van deze wet is het begeleiden van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. Ook bieden wij trajecten aan andere groepen die moeilijk aan een baan komen. Biga Groep geeft maatschappelijk betrokken ondernemen een gezicht.