Ingezonden

‘Speel & Chill Bos Utrechtse Heuvelrug’

(ingezonden)

Persbericht 21 maart 2012

Winnende idee prijsvraag Doornse Gat overhandigd aan Recreatieschap

‘Speel & Chill Bos Utrechtse Heuvelrug’

In het Doornse Gat vond vanmiddag de prijsuitreiking plaats van de door de gemeente georganiseerde prijsvraag over de toekomst van het recreatieterrein. Raadslid Hylda van Amstel overhandigde samen met prijswinnares Katja van der Valk het winnende idee ‘Speel & Chill Bos Utrechtse Heuvelrug’ aan Joost van Oostrum, voorzitter van het Recreatieschap.

Het idee ‘Speel & Chill Bos Utrechtse Heuvelrug’ is ingezonden door Katja van der Valk, Gerrit en Milan de Weerd en Isolde, Sabine en Jesse Maas. Volgens hun idee wordt het Doornse Gat in de toekomst een relax- en beleefpark met zoveel mogelijk natuurlijke plekken en activiteiten voor alle leeftijden. Je kunt er dan ‘spelen’ en ‘chillen’ in verschillende zones. Er komen acht themavelden, gericht op verschillende doelgroepen, en een markante entree met horeca. Klimmen en klauteren, spelletjes, kleinschalige overnachtingsmogelijkheden zijn enkele voorbeelden van activiteiten.

Ook aan mensen met een functiebeperking is gedacht.

Wethouder Tim Verhoef benadrukte voor de prijsuitreiking het belang van een plek als het Doornse Gat voor onze gemeente. Hij was blij verrast met het aantal inzendingen en sprak zijn waardering uit voor de kwaliteit van de inzendingen. Dat duidt op grote betrokkenheid van de inwoners bij het Doornse Gat. Dick Wijte, voorzitter van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, sloot zich bij deze woorden aan.

De gemeente schreef eind vorig jaar een prijsvraag uit om ideeën te verzamelen voor een duurzame toekomst voor het recreatieterrein. Sluiting dreigt door financiële tekorten bij het Recreatieschap.

De gemeente heeft 17 inzendingen ontvangen. Hieruit werden drie ideeën genomineerd die voor de prijs in aanmerking kwamen. De jury bestond uit Tim Verhoef, Hylda van Amstel, Joost van Oostrum en Dick Wijte.

De overige inzendingen droegen ook interessante ideeën aan. Zo waren er leuke ideeën op het gebied van alternatieve financiering, zoals crowd funding. Alle ideeën worden meegegeven aan het Recreatieschap, dat als eigenaar besluit over de toekomst van het Doornse Gat.