Ingezonden

Dalto/BNApp.nl houdt uitzicht op play-off’s

(Ingezonden)

DRIEBERGEN – Na het verlies van vorige week tegen KZ waarin de ploeg van Ron Steenbergen vooral in de tweede helft verzuimde om te scoren, was het zaak om de negatieve spiraal van 3 verlieswedstrijden op rij te doorbreken. LDODK was daar de ideale tegenstander voor alhoewel deze ploeg in de thuiswedstrijd in de slotseconden nog langszij wist te komen. LDODK kan de punten ook heel goed gebruiken alleen dan in strijd om de onderste plekken. Dalto wist dat LDODK, zeker met steun van het vele thuispubliek heel sterk kon starten, maar liet het toch gebeuren. De beleving, inzet en passing waren in de eerste vijf minuten ondermaats en daarom stond er toen al  een 4-0 achterstand op het scorebord. Pas hierna kon Bart Nieuwenweg de eerste treffer aantekenen. De 5-1 was nog voor LDODK, maar Dalto kwam beter in de wedstrijd en onder aanvoering van Jelle Steenbeek en Bart Nieuwenweg werd de achterstand omgebogen naar een 5-6 voorsprong (treffer van Leanne Schimmel). Hierna ontspon zich een gelijk opgaande strijd met een licht bovenliggend Dalto. Net voor rust werd de 10-11 voorsprong niet goed verdedigend waardoor LDODK in de buzzer de gelijkmaker binnen kon schieten. Na rust was het Dalto dat langzaam het spel ging dicteren. Vanaf de 13-13 werd een sprint ingezet en kwam Dalto voor met 15-20. Het achterverdedigen wierp zijn vruchten af en LDODK was hierdoor de bal vaak na 1 schot kwijt. Dalto opereerde als ploeg en speelde de aanvallen goed uit met daarnaast een opvallend sterk verdedigende rol van Lieveke Meiling die vele ballen afving. Toch had LDODK nog een sterke eindstprint want met nog 3 minuten te spelen wist de ploeg de achterstand van 24-19 terug te brengen naar 24-23. Een bloedstollende eindfase volgde, maar Dalto raakte niet in paniek en speelde de aanvallen steeds tot de laatste seconden van de schotklok uit zodat er tijd werd gewonnen. Een op zijn zachtst gezegd hele vreemde beslissing van de scheidsrechter, nl. een vermeende overtreding in het andere vak dan waar de bal was, leverde LDODK nog een ultieme kans op de gelijkmaker op. De vrije bal werd gelukkig ruim gemist waardoor Dalto opgelucht adem kon halen. Over de hele wedstrijd gezien was de ploeg de betere geweest en de terechte winnaar, maar het had toch zomaar weer een punt kunnen verliezen. Coach Ron Steenbergen was na afloop duidelijk opgelucht: “Door achter te verdedigen probeerden we het tempo er bij LDODK uit te halen en dat pakte goed uit. Op het laatst maken we het nog even spannend, maar uiteindelijk gaan de punten toch mee naar Driebergen. Dit waren belangrijke punten voor ons. Drie wedstrijden op rij verloren en dan nu deze overwinning. Ik ben een tevreden coach.” Met deze overwinning staat Dalto nog steeds op de vierde plek die recht geeft op de play off’s.

Doelpunten: Bart Nieuwenweg (8), Jelle Steenbeek (6), Loraine Vissers (3), Leanne Schimmel (2), Rene Siedsma (2), Barbara Brouwer (2) en Lieveke Meiling (1).