Politiek

D66 Utrechtse Heuvelrug bezoekt gebied rond Station Driebergen-Zeist

D66 Utrechtse Heuvelrug bezoekt gebied rond Station Driebergen-Zeist

 

Afgelopen zaterdag denderde de D66 campagnetrein voort en maakte een tussenstop bij het Station Driebergen-Zeist en Landgoed De Reehorst. Een team van meer dan tien D66’ers boog zich over het bestemmingsplan voor het nieuwe station.

 

Sandro Vlug, medewerker van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, houdt zich al sinds 2001 bezig met de plannen rond de ondertunneling van het spoor. Hij presenteerde aan de hand van tekeningen en een animatiefilm de plannen zoals deze in de commissie Ruimte op 11 februari a.s. worden besproken. D66 stelde met name vragen over de verbreding van de rijbaan tot 2×2 rijstroken, het alternatieve plan van de firma Lisman & Lisman voor een kleiner busstation, de kruising bij hockeyvereniging Shinty, de toegankelijkheid voor minder validen en de compensatie van natuur in de Ecologische Hoofd Structuur (EHS). De ondertunneling moet tussen 2016 en 2019 worden gerealiseerd.

 

Na het bezoek aan het Station Driebergen-Zeist werd een bezoek gebracht aan het Landgoed De Reehorst. Hier werd de D66-delegatie ontvangen door Matthijs Bierman, directeur van de Triodosbank die zijn plannen ontvouwde voor een nieuw hoofdkantoor. Bierman: “Wij bouwen niet een nieuw gebouw maar willen hier een voorbeeldproject realiseren waarin we aantonen dat ecologie, cultuur & cultuurhistorie en economie in de 21steeeuw duurzaam kunnen samengaan.” Na de presentatie van de plannen werd er een rondwandeling gemaakt over het landgoed.