Ingezonden

Dalto sterkste in streekderby tegen OVVO/de Kroon”: 22-25

Driebergen: De thuiswedstrijd Dalto/BNapp.nl – OVVO/De Kroon eindigde in 21-20 en OVVO voelde zich na die wedstrijd te kort gedaan door zowel de scheidsrechter als zichzelf. Daltocoach Ron Steenbergen had de uitwedstrijden bij LDODK en OVVO als breekwedstrijden bestempeld. Het Dalto van vorig seizoen was nog niet stabiel genoeg en had zeker 1 van de 2 wedstrijden verloren: deze wedstrijd was een mooie test voor Dalto of de progressie ook in punten uitgedrukt kon worden.

Onder aanmoediging van een uitverkochte OVVO-Hal met zeker ook dik 100 Daltosupporters startten beide ploegen vol energie aan de wedstrijd. Na het eerste sprongduel kreeg Bart Nieuwenweg met wat geluk de bal in zijn handen: 0-1.  Bij OVVO werden vooral de dames in stelling gebracht, maar na de 1-1 nam Dalto het initiatief. Via twee treffers van Jelle Steenbeek ontbrandde de wedstrijd al snel, maar OVVO forceerde twee strafworpen en de stand was weer gelijk. Dalto greep wederom het initiatief en hield dat ook een tijdje in handen. Dalto profiteerde vooral van het overwicht in de rebound en kon geduldig bouwen aan lange aanvallen.  Aanvoerder Jesper Oele schoot zijn oude ploeg op achterstand en Dalto hield dit vol tot 7-9. Bij 9-9 kwam OVVO weer langszij. Hierna volgde een fase van bijna 8 (!) minuten waarin niet gescoord werd. Dalto was het na een prima start even kwijt, maar voor OVVO gold hetzelfde. Er werden te weinig duels gewonnen om hun topschutter Martijn Roos te kunnen bedienen. Een vrije bal variant die werd benut door Paula Bos doorbrak de doelpuntloze periode maar OVVO maakte gelijk de 10-10. Vlak voor rust was daar opeens Loraine Vissers. Tot dan toe speelde ze onopvallend maar met twee doelpunten in nog geen minuut tijd wist zij de ruststand op 10-12 te zetten.

Jesper Oele, sterk gesteund door zijn vakgenoten, opende direct na rust de score en maakte de 10-13. Nu was het aan of afhaken voor OVVO, maar in eigen hal betekende dat meestal aanhaken. Aanhaken lukte wel , maar Dalto behield het initiatief. Dalto bleef meer rebounds winnen, waarin René Siedsma een groot aandeel had en ook Lieveke Meiling een zeer grote stempel drukte. Dalto sprintte weg naar 13-16 maar weer kon OVVO daar een comeback tegenover zetten: 16-16, waar het na 18-18 door een strafworp zelfs voor het eerst op voorsprong kwam. OVVO had daarna kansen om door te drukken maar slaagde daar niet in. Dalto bleef koel en Bart Nieuwenweg scoorde eerst op miraculeuze wijze (van afstand van 1 hand) gelijk, waarna de sterk invallende Leanne Schimmel met een afstandsschot Dalto weer op voorsprong zette: een voorsprong die Dalto niet meer weg ging geven. Het beslissende gaatje werd uiteindelijk geslagen in de 54e en 55e minuut. Eerst een mooie goal na een combinatie tussen Barbara Brouwer en Leanne Schimmel met Leanne als eindstation en vervolgens Barbara Brouwer die de 20-24 van ver binnen schoot.  De laatste Daltogoal kwam uit handen van René Siedsma, een bekroning op zijn prima wedstrijd. Bij 22-25 floot scheidsrechter Ronald Buis voor het einde. De winst bevestigde voor de ploeg van Ron Steenbergen dat het allemaal een stuk stabieler is dan vorig seizoen en dat de ploeg hiermee volop blijft meedoen voor plaats 4. Aanstaande woensdag staat er alweer een wedstrijd op het programma, een uitwedstrijd tegen PKC dat verrassend genoeg de laatste twee wedstrijden verloor. Dat biedt wellicht kansen voor Dalto.