Ingezonden

Nog tot 31 maart: unieke tentoonstelling in Museum Huis Doorn

Nog tot 31 maart kunt u in Huis Doorn de tentoonstelling Het laatste rendez-vous van het oude Europa:Een vorstelijk huwelijk aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, bezoeken.
 
Honderd jaar geleden, in 1913, organiseert Wilhelm II, de laatste Duitse keizer, in zijn Berlijnse stadspaleis een groot feest ter ere van het huwelijk van zijn enige dochter Victoria Luise met hertog Ernst August von Braunschweig.
De unieke tentoonstelling vertelt over het sprookjesachtige huwelijksfeest, dat de pracht en praal van het Duitse keizerrijk toont in een tijd dat de internationale verhoudingen gespannen zijn.
Museum Huis Doorn laat het feest herleven. In de collectie van het museum bevinden zich veel herinneringen aan dit feest. Een tekening van het galadiner verbeeldt het laatste moment voor de Eerste Wereldoorlog waarop de Russische tsaar Nicolaas II en de Engelse koning George V, beiden neven van keizer Wilhelm II nog met elkaar aan tafel zitten Een jaar later zijn hun naties verwikkeld in een vreselijke oorlog, die Europa voorgoed zou veranderen.
 
Deze tentoonstelling vormt de opmaat naar de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, die in 2014 honderd jaar geleden uitbrak. In heel Europa wordt deze ingrijpende oorlog herdacht. Museum Huis Doorn richt in 2014 een speciale plaats van herinnering in waar met tentoonstellingen en evenementen aandacht wordt besteed aan de Eerste Wereldoorlog in al haar facetten.
 
Er worden speciale themarondleidingen rondom de tentoonstelling Het laatste rendez-vous verzorgd. Voor meer info zie onze website onder ‘Agenda’. Voor de speciale themarondleidingen is reserveren verplicht. Reserveren kan per mail reserveringen@huisdoorn.nl of telefonisch tijdens kantooruren 0343 421020.
 
Kosten: € 9,00 p.p. Met de museumjaarkaart is de toegang gratis.
Het Museum is in de winterperiode  geopend op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. De kassa sluit om 16.00 uur. Zie  www.huisdoorn.nl