Gemeente

Gemeente Utrechtse Heuvelrug voor derde jaar op rij ‘Fairtradegemeente’

(ingezonden door Guhr)

 

De gemeente Utrechtse Heuvelrug mag zich voor het derde jaar op rij ‘Fairtradegemeente’ noemen.
Jaarlijks beoordeelt een landelijke jury of een gemeente nog voldoet aan de criteria om zich nog Fairtradegemeente te mogen noemen. Met lovende kritieken van de jury prolongeert de gemeente Utrechtse Heuvelrug de titel.

 

Zo staat in het juryrapport: “Fairtrade Gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft zich het afgelopen jaar bewezen als een overtuigende Fairtrade Gemeente. Me veel enthousiasme werkt een grote groep bevlogen mensen aan meer eerlijke handel. Met resultaat. Utrechtse Heuvelrug is koploper op het gebied van maatschappelijke organisaties die kiezen voor fairtrade producten. Ook op het gebied van horeca levert de werkgroep indrukwekkende resultaten. De overtuigingskracht reikt zelfs buiten de eigen gemeente.”

 

Burgemeester Frits Naafs reageert enthousiast: ,,Ik ben heel trots dat we voor de derde keer op rij deze titel hebben behaald. De werkgroep heeft zich vorig jaar weer geweldig ingezet om meer deelnemende organisaties en bedrijven te werven en activiteiten te organiseren. We willen graag een voorbeeld zijn voor andere gemeenten in de provincie en hen stimuleren om ook de titel te behalen. Als er genoeg gemeenten meedoen, wordt ook de provincie Utrecht ‘Fairtradeprovincie’. Zo werken we samen aan een eerlijkere wereld."

 

De Fairtradewerkgroep in de gemeente organiseerde afgelopen jaar o.a. een modeshow, een lezing en andere activiteiten om Fairtrade in de gemeente te promoten. Ondernemers en organisatie kunnen zich nog steeds aansluiten als Fairtrade-organisatie.

Kijk voor meer informatie op www.fairtradeheuvelrug.nl .