Politiek

Bewoners Vogelweide houden van hun buurt

(ingezonden door GroenLinks/PvdA)

Bewoners Vogelweide houden van hun buurt

De bewoners van de Doornse buurt Vogelweide en omgeving zijn over het algemeen heel tevreden over hun rustige, veilige, groene en kinderrijke woonomgeving. Een fijne buurt om te wonen, met plezierige sociale contacten.
Dat was het resultaat van het bezoek dat GroenLinks/PvdA zaterdag bracht aan de wijk. Een twintigtal actieve leden zwermden uit om de mening van de inwoners te vragen over hun buurt.
Natuurlijk waren er ook zorgen, lokaal met name over de veiligheid. In de nacht van vrijdag op zaterdag was er weer ergens ingebroken. En dus wil men graag meer preventie, betere verlichting en controle. En de meeste mensen vragen zich af waar het naar toe moet met de zorg, de ouderenzorg, de jeugdzorg en de zorg voor andere kwetsbare groepen. Een belangrijke opdracht voor de raadsleden.
GroenLinks/PvdA trekt al vier jaar maandelijks vragend door de woonbuurten van Utrechtse Heuvelrug. In verkiezingstijd zelfs nog vaker: er wordt nu elke zaterdagmorgen een buurt aangedaan. Zaterdag 1 maart is Driebergen aan de beurt, op 8 maart bezoekt men Leersum .