Sport

Dalto komt tekort tegen Blauw Wit

 

(ingezonden door Dalto)

In een wedstrijd die voor Dalto van groot belang was voor de vierde plek was de ruststand nog te overzien, 13-12. Na rust sloeg Blauw Wit gelijk een gaatje door de uitblinkende en helaas niet meer voor Dalto spelende, Otto Fabius. Dalto kon niet meer aanhaken en Blauw Wit won verdiend met 27-20. Aan de supporters van Dalto had het zeker niet gelegen, want wat een enthousiasme en steun de hele wedstrijd door, daar kon Blauw Wit weer een voorbeeld aan nemen.

 

De dames in de League zijn steeds vaker bepalend voor de uitslag. Waren het vorige week de dames van Dalto die het verschil maakten, de wedstrijd daarvoor de PKC-dames en al vaak de dames van TOP. Jammer genoeg waren het ditmaal de dames van Blauw Wit die een hoofdrol opeisten. Samen maakten ze 12 veldgoals van de 27, waarvan twee dames er samen al tien inlegden. Tel daarbij nog een aantal strafworpen op die zij versierden en het verschil was grotendeels verklaard, want de rol van oud-Daltospeler Fabius was daarnaast ook een hele belangrijke. Hij opende de score, verzilverde al zijn vrije ballen en maakte daarmee goals (in totaal 7) op de belangrijke momenten.

 

Tot 8-10 was het een redelijk open wedstrijd, waarbij verrassend was dat topschutter Gerald van Dijk niet in de basis startte, hij was blijkbaar niet fit. Dalto had in het eerste kwartier de wedstrijd redelijk in handen en kwam op een voorsprong van 1-4, 6-7 en 8-10 met o.a. goals van Leanne Schimmel (omdraaibal), Bart Nieuwenweg (2 van afstand), René Siedsma(1 hand doorloopbal), Barbara Brouwer (vb) en Lieveke Meiling (2 goals uit 3 schoten). Jelle Steenbeek benutte nog knap een variant op de strafworp (missen, achter de korf opvangen en alsnog scoren). Bij Blauw Wit liep het niet soepel, de passing was niet goed en er werden grote kansen gemist, wat nogal eens wat gemopper tot gevolg had. De 9-10 was het gevolg van een onnodige overtreding van Dalto en de 10-10 betekende langzaamaan de kanteling in de wedstrijd. Dalto had teveel 1-schots aanvallen, de passing was onzorgvuldig en Blauw Wit herpakte zich. Bij 11-11 was het voor de laatste keer een gelijke stand en als bij 12-11 Dalto een vrije bal mist en Blauw Wit er gelijk wel één benut is het net voor rust 13-11. Bart Nieuwenweg knalde vanaf de zijlijn in de laatste seconden de 13-12 binnen. Er was nog van alles mogelijk.

 

Na rust stuiterde het eerste schot van Nieuwenweg weer uit de korf en benutte BW in de tegenaanval weer een vrije bal. Een cruciaal moment zo bleek, want Blauw Wit ging nu door naar de 15-12. Het liep niet meer bij Dalto en er stond geen team in het veld dat tot het uiterste voor elkaar wilde gaan. Toch lukte het Blauw Wit pas in het laatste kwartier om helemaal los te komen. Inmiddels was Gerald van Dijk toch binnen de lijnen verschenen. Hij verving Marc Broere die maar tot 1 goal kwam vanwege het uitstekende verdedigde werk van Jesper Oele. Dalto probeerde het nog wel, maar teveel aanvallen verzandden in 1 schot of een foute pass. Het schotpercentage was ook veel te laag. Blauw Wit had door dat de punten te halen waren en Dalto liet het een beetje gebeuren. De eindstand was 27-20 en Dalto was een illusie (hopelijk tijdelijk) armer. Helemaal toen bekend werd dat KZ had verloren bij DVO. Zo blijft deze competitie voor wat betreft de tweede en derde play-off plekken waarschijnlijk tot de laatste wedstrijd spannend, want volgende week komt DVO op bezoek.

 

Doelpunten: Bart Nieuwenweg (7), Lieveke Meiling (3), Barbara Brouwer (3), Jelle Steenbeek (2), René Siedsma (2), Jesper Oele, Leanne Schimmel en Loraine Vissers