Sport

Collectief Dalto wint van DVO

Collectief Dalto wint van DVO (ingezonden door Dalto)

Concentratie en beleving belangrijk ingrediënt bij deze overwinning

In een met 1.000 toeschouwers afgeladen en sfeervol Hoenderdaal hielden Dalto/BNApp.nl en DVO elkaar tot 5-5 in evenwicht. Zonder één keer achter te hebben gestaan, sloeg Dalto voor rust al een beslissend gat van 4 punten. Hoewel DVO in de tweede helft (wat scoren betreft) redelijk bij Dalto kon blijven aanhaken, werd het nooit een echte wedstrijd. Dalto was oppermachtig in deze derby en DVO bleef achter de feiten aanlopen. De wedstrijd eindigde verdiend in het voordeel van Dalto, met 25-20.

Wedstrijden tussen Dalto en DVO, door sommigen ook wel bestempeld als een derby, staan vaak bol van spanning en sensatie. Voor deze ontmoeting stond er veel op het spel. De winnaar zette namelijk een goede stap in de richting van de felbegeerde (vierde) plaats voor de komende play-offs. Op de ranglijst ontlopen de ploegen elkaar niet veel. Dalto en DVO bezetten plek 5 en 6 van de ranglijst en het aantal behaalde punten en het doelsaldo van beide ploegen was nagenoeg gelijk aan elkaar. Bij Dalto startte Anouk Brouwer in de basis, zij verving de zieke Leanne Schimmel.

Dalto opende de wedstrijd met een gemiste strafworp en Lieveke Meiling die gelijk daarna scoorde. Het begin van de wedstrijd ging verder tot 5-5 gelijk op. Jasper Broenink en Rene Siedsma vochten menig reboundduel uit en Jos Roseboom werd verdedigend strak gevolgd door Jesper Oele. Het eerste gaatje werd geslagen door Jesper Oele die 2 keer kon afronden na een doorbraak van Jelle Steenbeek (7-5). Toen even later de 10-6 gescoord door Jelle Steenbeek (zijn derde al), die een ware plaaggeest was voor zijn tegenstander was er voor het eerst een vierpuntsmarge.

Bij de stand van 13-7, na een mooi afstandschot van Barbara Brouwer, werd de tweede time-out door DVO aangevraagd. Het zat DVO in deze fase niet mee. Uit de vele gecreëerde kansen werd maar mondjesmaat gescoord. Met de stand van 15-11 in het voordeel van Dalto werd de kleedkamer opgezocht.

Na de pauze veranderde er weinig in het spelbeeld. Dalto was de bovenliggende partij en DVO kon maar met moeite aanhaken. Nadat Dalto uitliep naar 20-14, met onder andere fraaie doelpunten van Loraine Vissers, Lieveke Meiling, Rene Siedsma en Bart Nieuwenweg, kon DVO pas weer een goal aantekenen. De wissels bij DVO konden niet voorkomen dat Dalto verder uitliep naar een voorsprong van 24-15. Het slotakkoord was voor DVO dat daarmee de eindstand een wat draaglijker aanzicht gaf: 25-20. Zo deed Dalto goede zaken voor de vierde plek, want door het verlies van KZ staat de ploeg nu weer op de vierde plek. De komende weken wordt het nog spannend met lastige wedstrijden tegen koploper TOP en Fortuna.

Coach Ron Steenbergen: “Ik ga geen man off the match aanwijzen. Deze overwinning is een overwinning van de ploeg, zeg maar het team als collectief. Iedereen heeft het prima gedaan. Het leek wel of de concentratie en de beleving er vanaf spatte”.