Heuvelrugs Vrouwendebat

(ingezonden door Publieke Tribune)

Op zaterdagavond 15 maart van 8 uur tot half 10 gaan 7 politica van lokale partijen in Utrechtse Heuverug met elkaar in gesprek. Plaats van handeling is de bibliotheek in Driebergen. Franca Kerstens – VVD, Chantal Broekhuis – CDA, Wilma Hielema – PvdA, Dorien Schultz – D66, Lenneke Bolt – SP, Gera Hensbergen – BVH en Dianne van Wijnen – CU voeren een discussie over de volgende onderwerpen:

Onderwerp 1 gaat over bezuinigingen en luidt: Wat lijkt in beton gegoten? Kunnen we nu juist daarop bezuinigen? Deze stelling is n.a.v. de Raadsinformatiebrief, waarin de geijkte bezuinigingsonderwerpen staan als het verhogen van de OZB met 45%, sluiten van zwembaden en bibliotheken. Zijn er zaken die niet genoemd zijn, maar waar toch wel op bezuinigd kan worden?

Onderwerp 2 luidt: Is wonen op de Heuvelrug is onveilig. Dit gaat over de stijging van het aantal woninginbraken, overlast door hangjongeren, koffieshops, verkeersveiligheid met name voor kinderen.

Onderwerp 3 gaat over de vergrijzing en luidt: De dorpen van de Heuvelrug zijn “ten dode” opgeschreven. Verwacht wordt dat Doorn de komende jaren met 75% 65-plussers, voorloper wordt wat betreft vergrijzing in Nederland. Hoe gaan we dat samen oplossen ?

Het gesprek wordt georganiseerd door De Publieke Tribune en Regiobibliotheek RBZOUT en wordt gepresenteerd door Mariet Wolterbeek, directeur RBZOUT. Als side-kick zal Paul Blom van De Publieke Tribune kritische vragen stellen.

Datum: zaterdag 15 maart; Tijdstip: 20.00 – 21.30 uur; Inloop: 19.30 uur; Locatie: Bibliotheek RBZOUT aan de Hoofdstraat in Driebergen. Ingang van het gebouw aan de zijkant via de parkeerplaats. Meer informatie: Paul Blom van De Publieke Tribune, info@depublieketribune.nl, 06-20131916.
 


Wil je Hillridge weer ns aan het werk zetten dan kan dat via dit platform. Je kunt ook altijd zonder platform doneren of je opgeven voor berichten over nieuwe artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *