Politiek

CDA mijdt samenwerking….

(ingezonden door BVH)

CDA mijdt samenwerking….

Met enige verbazing leest de BVH, dat de belangrijkste les voor het CDA, in ieder geval voor zijn lijsttrekker, is dat er veel beter naar elkaar geluisterd moet worden en zeker naar de oppositie. Verbaasd, omdat wij de afgelopen vier jaar regelmatig de samenwerking hebben gezocht met het CDA. Daarbij is ons gebleken, dat samenwerking met het CDA alleen mogelijk is als het CDA wat van ons wilde. Wilden wij iets, dan was er onmiddellijk een afhoudende reactie. Het CDA bleek keer op keer niet thuis.

Ook spreekt het CDA van een in zichzelf gekeerde coalitie en college. De pot verwijt hier de ketel. Ja zeker, het CDA spande de kroon. En dan het luisteren naar inwoners. Nu staat het hoog in het vaandel van het CDA. Maar praatjes vullen geen gaatjes. Dat hebben de inwoners van Maarsbergen onlangs nog kunnen ervaren. Een plan voor Maarsbergen-Oost werd mede door actieve inzet van het CDA uit de hoge hoed getoverd en aangenomen. Geen inspraak van inwoners, die op de Haarweg en de Tuindorpweg wonen.

Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Maar hoe groot is de kans, dat het CDA de komende vier jaar wel een samenwerking zoekt, die niet van één kant komt?

Sybe Streekstra (BVH)