Sport

Dalto na zinderende slotfase naar playoffs

(ingezonden door Dalto)

Tijdens de laatste competitieronde troffen Dalto/BNA.pp.nl en Fortuna/MHIR elkaar in Driebergen. Voor de Driebergenaren een cruciale wedstrijd om de play-offs te bereiken. Met rust had Dalto nog een voorsprong van 12-11. Na rust nam Fortuna echter de touwtjes in handen en met nog tien minuten spelen en een stand van 20-24 leken de play-offs ver weg voor Dalto. Op karakter perste Dalto er een slotoffensief uit. Met nog 10 seconden te spelen, schoot Barbara Brouwer Dalto alsnog naar de play-offs: 26-26!

Dalto moest het zonder de geblesseerde Jelle Steenbeek stellen. Op zijn plek speelde Dennis Brunt een hele verdienstelijke wedstrijd. Dalto opende de score met het eerste schot van Loraine Vissers dat gelijk raak was. Zij was onhoudbaar en met 5 veldgoals en vier versierde strafworpen heel belangrijk. Dalto wist een klein gaatje te slaan van twee doelpunten maar Fortuna trok de stand vrij snel weer gelijk. Na twaalf minuten spelen was het 8-8 . Vervolgens stokte de score enige tijd, totdat opnieuw Loraine Vissers en Bart Nieuwenweg de korf weer wisten te vinden en Dalto opnieuw op voorsprong kwam. Bij 10-10 kwam Fortuna voor het eerst op een voorsprong maar het was toch Dalto dat met een minimale voorsprong, gescoord door Paula Bos, ging rusten: 12-11.

Het was Fortuna dat in de tweede helft het initiatief in handen nam en Dalto weinig ruimte gaf. Vooral de heren van Fortuna waren zuiver in de afronding. Na tien minuten spelen was het 18-19. Donkere wolken pakten zich samen voor de geel-zwarten toen Fortuna uitliep naar vier doelpunten voorsprong met nog 10 minuten te spelen (20-24).

Terwijl de D-side “ alles of niets” begon te zingen nam Dalto coach Ron Steenbergen een time out en direct daarna scoorde Bart Nieuwenweg. Toen Jesper Oele vanaf de zijlijn bij de D-side de aansluiter scoorde, ging het dak er bijna van af. Loraine Vissers versierde weer een strafworp en zette met een doorloopbal voor het eerst weer een gelijke stand op het scorebord. 25-25, met nog twee minuten te gaan. Hoenderhaal hield de adem in, terwijl de seconden langzaam wegtikten en Fortuna weer op voorsprong kwam. Met nog tien seconden te spelen gooide Barbara Brouwer de bal nog een keer richting de korf: raak! Er restten nog acht seconden die Dalto van de play-offs scheidden. Fortuna probeerde het feestje nog met een laatste schot te verstoren, maar de bal stuiterde op de korf weg en Dennis Brunt ving hem op en hield hem vast tot de zoemer ging, terwijl hij werd besprongen door zijn vakgenoten: 26-26 en een plek in de play-off’s want het onderling resultaat met KZ is in het voordeel van Dalto. Dalto vierde samen met de D-side feest; de champagne werd ontkurkt!

Dalto coach Ron Steenbergen had na afloop een brede glimlach “ Ik ben zeker blij!” Het was cruciaal dat we in de slotfase er in bleven geloven en met zijn allen de schouders eronder gezet hebben. In eerdere wedstrijden lieten we de kopjes soms hangen bij vier punten achterstand. We hebben op het eind met zijn allen gestreden voor dit resultaat!”

Dalto begint de play-off’s met een thuiswedstrijd tegen de nummer 1 TOP/Wereldtickets.nl, aanvang 20.00 uur in Hoenderdaal. De return is die week erna in Sassenheim. Bij een gelijke stand volgt er nog een derde beslissende wedstrijd. Dalto speelt zo wie zo op zaterdag 5 april in Ahoy, om welke plek hangt af van de komende wedstrijden.