Politiek

GroenLinks/PvdA in actie tegen toenemende armoede II

(ingezonden door WIlma Hielema)

GroenLinks/PvdA in actie tegen toenemende armoede

Armoedeproblematiek bestaat ook in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Steeds meer inwoners raken geïsoleerd en hebben geen geld om mee te doen aan sport of verenigingsleven. Dat geldt helaas dan ook vaak voor hun kinderen. De problemen zijn serieus. Soms kunnen mensen hun huur niet meer betalen of hebben ze onvoldoende geld voor een gezonde dagelijkse maaltijd.

Eigen groenten verbouwen op dorpsakker De Parel in Amerongen
In Amerongen is er de mogelijkheid je eigen groenten te kweken op dorpsakker De Parel, een ecologische dorpstuin vóór en door Amerongers. Volgens Hielema 'een prachtige gelegenheid voor mensen met weinig geld om samen te werken, te genieten en te delen in de opbrengt van het land'. De Parel wil ontmoetingen mogelijk maken, verbindingen leggen tussen mensen en een gezonde daginvulling bieden.

Aardbeienperken omspitten
GroenLinks/PvdA vindt dit een geweldig initiatief en wilde dit niet alleen met woorden maar ook met daden ondersteunen. Daarom is op 22 maart een groep PvdA-ers en GroenLinksers, in het kader van NLDoet, de aardbeienperken gaan omspitten en plantklaar maken.
Wethouder Tim Verhoef heeft, met dorpscoördinator Henny van den Ven, namens het college gereedschap aangeboden, en natuurlijk spitte hij vervolgens een stevig spaatje mee.

Het voorjaar begint. Dus wilt u ook graag uw eigen groente verbouwen op dorpsakker De Parel? Meldt u aan op dorpsakkerdeparel@zdh.nl en over een paar maanden al kunt u van de eerste oogst genieten!