Heuvelrug

Kasteel Amerongen tijdens museumweekend

PERSBERICHT (ingezonden door Kasteel Amerongen)

Amerongen, 27 maart 2014

Kasteel Amerongen tijdens het nationale museumweekend

Op 5 en 6 april organiseert de museumvereniging de 33e editie van het museumweekend en ook Kasteel Amerongen opent de deuren.

Bijna 300 musea organiseren in het kader van het thema Doe een museum allerlei activiteiten. Kasteel Amerongen biedt de bezoeker een uniek kijkje achter de schermen.

Toen het huys vroeger bewoond werd spanden talloze personeelleden zich  achter de schermen in om te zorgen dat de familie het leven kon leiden zoals zij dat wensten. De personeelleden van toen zijn de vrijwilligers en medewerkers van nu. De familie is vertrokken maar de zorg voor dit bijzondere 17e-eeuwse huys met zijn historische tuin is er niet minder om. Deze niet aflatende zorg wordt tijdens het museumweekend zichtbaar. De bezoeker kan zien hoe de boeken uit de bibliotheek van de graaf worden schoongemaakt, hoe steekje voor steekje de gordijnen worden hersteld en op welke wijze de vruchtenbomen worden gesnoeid. Ruimtes die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek worden voor één keertje opengesteld.

Openingstijden: zaterdag 5 april en zondag 6 april van 11.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.kasteelamerongen.nl
______________________________________________________________________________

De Stichting Kasteel Amerongen is verantwoordelijk voor de instandhouding en openstelling van het unieke 17e-eeuwse erfgoed Kasteel Amerongen.

Stichting Kasteel Amerongen rekent tot zijn opdrachten:
Het behoud en beheer van het ensemble van voormalig woonhuis, interieurcollectie en historische tuin.
De ontsluiting van dit ensemble voor een zo breed mogelijk publiek.
Het voeren van een moderne culturele onderneming en het organiseren van commerciële activiteiten om bovenstaande opdrachten te kunnen financieren.