Sport

Dalto deelt de punten

(Ingezonden door Dalto)

Dalto/BNApp.nl heeft de kruisfinales nog niet veilig kunnen stellen. Daarvoor was winst nodig op naaste concurrent DVO uit Bennekom. Na een 10-8 ruststand wist DVO in de tweede helft de stand gelijk te trekken. Vervolgens gaven de ploegen elkaar geen duimbreed toe en met een om en om score werden in een boeiend gevecht de punten gedeeld: 21-21. Dalto moet door dit resultaat nog minimaal twee punten halen uit de laatste twee wedstrijden. Mochten Dalto en DVO alsnog gelijk eindigen op de ranglijst, dan gaat Dalto door een beter onderling resultaat, naar de kruisfinale.

Vanaf het begin van de wedstrijd had Dalto het initiatief. Bij de stand 5-2 had Barbara Brouwer er al drie inliggen. Ook Bart Nieuwenweg schoot met scherp en was vooral in de tweede helft niet te houden voor zijn tegenstander, hij haalde een ongekend hoog schotpercentage. Bij DVO was oud-Daltospeler Jos Roseboom als vanouds zuiver en belangrijk met zijn goals. De weersomstandigheden noopten de ploegen om een aanvalskant te kiezen, want tegen de wind inschieten was geen optie. Ook waren er regelmatig heftige regenbuien. Toch waren er nog verrassend veel afstandsschoten te noteren en het was een leuke wedstrijd om naar te kijken. DVO liet zich, in tegenstelling tot de uitwedstrijd en twee zaalwedstrijden, niet uit de wedstrijd spelen en bleef aanhaken. Tot drie maal toe had de ploeg van scheidend coach Ron Steenbergen na de 5-2 een twee punten voorsprong waarvan de 21-19 met nog vier minuten op de klok. Daarmee leek de wedstrijd alsnog gespeeld, maar DVO wist met een laatste krachtsinspanning toch een punt over te houden aan dit boeiende duel. Mooie reboundduels tussen René Siedsma en zijn tegenstander, verdedigen op het scherpst van de snede van Dennis Brunt, mooie en veel goals van Bart Nieuwenweg, belangrijke goals van Jesper Oele, veel strijd en inzet en Barbara Brouwer die bijna de winnende maakte toen zij in de laatste seconden van de wedstrijd een vrije bal kreeg. Aan dat laatste werkte de wind niet mee en dat de punten werden gedeeld was gezien het wedstrijdbeeld terecht. Zaterdag speelt Dalto een uitwedstrijd tegen DOS’46 in Nijeveen. Bij winst kan Dalto zich alsnog plaatsen voor de kruisfinales die op 31 mei worden gespeeld.

Doelpuntenmakers: Bart Nieuwenweg (8), Barbara Brouwer (5), Dennis Brunt (3), René Siedsma (2), Jesper Oele (3)