Sport

Dalto naar kruisfinales

Driebergen: Waar vorige week een punt tegen DVO nog niet voldoende was voor een plek in de kruisfinales, was winst tegen het al gedegradeerde DOS’46 voldoende om deze wel te halen. De weersomstandigheden waren in alles tegengesteld aan vorige week met een heerlijk zonnetje en een aangename temperatuur. Bij Dalto startte Lieveke Meiling op de bank. Afgesproken was om de wedstrijd vanaf het begin vol in te gaan, maar deze afspraak werd niet nagekomen en daardoor was de achterstand al snel 2-0. Bij een achterstand van 5-9 namen de coaches Ron Steenbergen en Benno Brouwer een time-out en deze pakte goed uit, want met veel meer inzet en vooral ook beleving was de achterstand met de rust omgebogen in een 9-10 voorsprong.

In de tweede helft zette Dalto goed door en vanaf 12-14 werd de voorsprong gestaag uitgebreid. Op een gegeven moment was de voorsprong zelfs zes punten. De winst kwam geen enkel moment meer in gevaar en Lieveke en Danny verschenen ook nog binnen de lijnen. Aan Daltozijde was aanvoerder Jesper Oele in goeden doen met vier goals. Met een 16-20 eindstand was de doelstelling voor het veld behaald: de kruisfinale. De tegenstander is nog niet bekend, want in de andere poule is het nog spannend tussen KZ, Blauw Wit en Fortuna die nog voor de eerste plaats gaan. De kruisfinale wordt gespeeld tegen de nummer 1 uit de andere poule op zaterdag 31 mei.

Doelpuntenmakers: Bart Nieuwenweg (4), Jesper Oele(4), Barbara Brouwer (4), Dennis Brunt (3), Loraine Vissers (2), René Siedsma, Lieveke Meiling en Paula Bos