Maarsbergen

Provincie over tunnel Maarsbergen: geen toezegging

maarsbergen drukte 1

Wethouder Veldhuizen dacht al zeker te zijn van extra geld voor de Maarsbergse tunnel. Maar provinciebestuurders moeten daar nog over beslissen, laat de provincie weten.

Dat zegt de woorvoerder van gedeputeerde Van Lunteren, in antwoord op vragen van Hillridge, gesteld nadat de Heuvelrugse wethouder Veldhuizen vorige week vertelde dat de provincie nog eens €5 miljoen bijlegt om de Maarsbergse tunnel voorbij het dorpshart te trekken. 'Het kan niet meer mislukken,' aldus Veldhuizen vorige week.

'Fijn dat de wethouder zo enthousiast is en er vertrouwen in heeft. Er is bij ons echter nog niets hierover besloten. Het is een van de opties die we op dit moment in overweging hebben,' aldus provinciaal woordvoerder Marijs. Volgende week op zijn vroegst, maar waarschijnlijk pas in september nemen de gedeputeerden een beslissing over de extra bijdrage van de provincie.

Het geld is nodig om de tunnel die Prorail in 2017 onder het spoor in Maasbergen legt door te trekken voorbij het door weg en spoorweg gevierendeelde dorpje. De tunnel zelf kost rond de €26 miljoen, de verlenging van honderd meter zou volgens Prorail nog eens €10 miljoen kosten. Gemeente Heuvelrug en provincie zegden eerder al €2,5 miljoen toe, maar volgens Prorail is dat onvoldoende.

 

 

Lees ook: 'DIt kan niet meer mislukken'.