Sport

Jong Oranje met Barbara Brouwer slaagt er niet in titel te prolongeren

(ingezonden door Dalto)

Na een fantastische poulefase waarin titelverdediger Jong Oranje met zeer vernieuwend en attractief korfbal de wedstrijden ruim wist te winnen, stond vrijdag de halve finale tegen Engeland op het programma. Dit werd, achteraf gezien de beste wedstrijd van Jong Oranje. Jong Engeland kwam er in zijn geheel niet aan te pas en daarom was de finale een feit. Een finale tegen, wie anders, Jong België. De Belgen hadden zich goed voorbereid op het nieuwe spel van Nederland en speelden ontzettend fysiek. Jong Oranje ging hier teveel in mee. Barbara: “Wij wilden ons eigen aanvallende spelletje blijven spelen, maar haalden helaas ons schotpercentage niet, hadden minder vliegende rebounds en dan ga je toch iets verkrampter schieten. Met rust stonden we nog 1 doelpunt voor, maar al snel kwamen de Belgen 5 doelpunten voor. Dit gat kwamen we bijna niet te boven, tot dat we de laatste 5 minuten in een flow kwamen en opeens lukte weer alles en met nog 0,01 op de klok schoten we de gelijkmaker binnen en werd het verlengen. Bizar!!!

Wij wonnen de tos, waardoor we als eerst mochten aanvallen en we kwamen gelijk voor, iets wat we al een hele tijd niet hadden gestaan. Helaas schoot België daarna gelijk de gelijkmaker binnen, scoorden wij niet in de eerstvolgende aanval en was het daarna een heer van België die van ver, op bizarre wijze de winnende binnen schoot. En dan… Sta je daar met vol ongeloof, je hoopt dat het een droom is, maar dat is het niet. Het is een droom die uiteen spat.. Sommige mensen zullen het niet begrijpen, maar wij hebben hier als groep 2 jaar zo hard voor getraind en zo veel voor gelaten. Dat het ontzettend veel pijn doet om die wedstrijd te verliezen. We hebben het hele toernooi het beste korfbal gespeeld dat er te zien was. Maar als je dan in de finale niet thuis geeft, is dat zo zonde”.