Politieberichten

Politie zoekt dader beroving Doorn

Stelen portemonnee en mobiele telefoon door man in woning te beroven

Laatste update: 11-09-2014 | 13:52
Zaaknummer: 2014188973
Datum delict: 12-07-2014
Plaats delict: Doorn

Een man zit op zaterdagavond 12 juli 2014 in zijn woning aan de Kersengaard te kijken naar de troostfinale Nederland – Brazilië. Tijdens de tweede helft gaat de deurbel. Als hij open doet, staat hij oog in oog met twee gemaskerde overvallers met een mes. De politie heeft één van de verdachte gearresteerd, maar zoekt de nog onbekende tweede verdachte en een handlanger.

 Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulierFoto van de straat waar het gebeurde

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 10 september 2014 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Eén van de overvallers dwingt de man om op de bank te gaan zitten en bedreigt hem met het mes. De ander doorzoekt de hele woning. Ze vinden niets van waarde en schrikken van de koplampen van een auto die de straat inrijdt. Ze vluchten naar buiten en graaien dan nog snel de portemonnee en mobiele telefoon van de bewoner mee. In die portemonnee zat slechts 25 euro.

Vlak na de overval arresteert de politie één verdachte, een 18-jarige man uit Doorn. De politie zoekt nog de tweede overvaller. En waarschijnlijk is er nog een derde persoon betrokken bij de overval.

Signalementen

Het signalement van de tweede overvaller luidt:

  • lengte ongeveer 1,80 meter
  • leeftijd 16 tot 17 jaar
  • normaal postuur
  • droeg zwarte kleding (zwarte jas en zwarte joggingbroek)
  • had een zwart petje op
  • sprak goed Nederlands zonder accent.

Vragen

Heeft u een vermoeden wie de twee andere verdachten zijn? Twijfel dan niet en bel uw tip door, dat kan via de gratis Opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

Voor het bekijken van YouTube video's moet u cookies accepteren. Of bekijk de video op YouTube