Sport

Dalto wint verdiend van PKC

(ingezonden door Dalto)

Driebergen: Het was alweer even geleden dat Dalto van PKC had gewonnen en daarom waren de verwachtingen vooraf niet zo heel hoog gespannen. Wie dacht "appeltje, eitje voor PKC" had het vandaag helemaal mis, want Dalto verraste iedereen. Er werd weer eens heel duidelijk dat behaalde resultaten in het verleden geen garantie bieden en dat iedere wedstrijd er weer één op zich is.

WOW, dat is in één woord de samenvatting van de eerste helft. Want wat speelde Dalto goed. Na een kwartier spelen had Dalto er al 8 inliggen en PKC slechts 2 uit benutte strafworpen. Het strijdplan (vooral gaan voor de tweede bal, gelijk de rebound pakken en geloven dat er gewonnen kon worden van PKC) werd tot in de puntjes uitgevoerd met tomeloze inzet van alle spelers. De passie spatte er van af en er waren vele mooie goals te noteren. Ruststand 13-6.

Dat deze speelwijze veel energie kostte was wel duidelijk, maar de basis was wel gelegd en daar kon Dalto mee vooruit in de tweede helft. Een tweede helft die pas in minuut acht een eerste score opleverde, van PKC. Hierna miste Dalto de kans op de 14-7 en benutte PKC wel de toegekende strafworp. Jelle Steenbeek stond in de tweede helft in scorend opzicht op, hij scoorde op hele belangrijke momenten, vooral toen PKC terugkwam tot 16-14 waren zijn prachtige schoten van groot belang. Dalto liep wel steeds meer op zijn tenen, want de eerste helft had duidelijk heel veel kracht gekost. Dalto had meer moeite om het spel te blijven maken en was de bal snel kwijt. PKC rook kansen, ging beter schieten en kroop dichterbij. Bij 18-17 was het weer Jelle Steenbeek die met een prachtige omdraai in de lucht Dalto letterlijk weer lucht gaf. Bij 19-18 in de laatste seconden van de wedstrijd was het nog even heel spannend, maar verder dan dat kwam het niet want Vera van Ekris onderschepte de bal en de scheidsrechter floot af. Een verdiende overwinning voor Dalto dat had laten zien dat als het als team speelt ze moeilijk zijn te verslaan.

Maarten Groot Hulze, met 7 doelpunten de topscorer, was heel blij met de overwinning: "De eerste helft was super goed en we hadden een goed strijdplan dat door iedereen werd uitgevoerd. De tweede helft was moeizaam, de krachten was op, maar op de belangrijke momenten scoorden we toch. We hebben een hele goede pot gespeeld en ik vind dat we terecht hebben gewonnen. Voor mezelf ben ik blij dat de kleine kansen er vandaag in gingen, dat ging de laatste weken wat moeizamer en dan is het fijn dat het nu wel lukte".

Doelpuntenmakers: Maarten Groot Hulze (7), Jelle Steenbeek (6), René Siedsma (2), Kaylee Alblas, Vera van Ekris, Jesper Oele en Barbara Brouwer