Politieberichten

Proberen geld te stelen door automaat op te blazen

Proberen geld te stelen door automaat op te blazen

Laatste update: 23-10-2014 | 12:38
Zaaknummer: 2014294728
Datum delict: 17-10-2014
Plaats delict: Driebergen

De vier mannen die verdacht worden van het plaatsen van een explosief in de geldautomaat van de bank in de Hoofdstraat in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 oktober 2014, zijn nog spoorloos. De politie is op zoek naar getuigen en naar de nog onbekende verdachten.

 Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulierFoto van het onschadelijk maken van het explosief bij de geldautomaat

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 22 oktober 2014 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

De bewoners van de Hoofdstraat worden vrijdagochtend 17 oktober om 04.15 uur opgeschrikt door harde geluiden bij de geldautomaat in de straat. Getuigen zien dan dat twee mannen bij de automaat staan en twee mannen uit het bankgebouw komen. Ze stappen op twee scooters en rijden weg in de richting van Zeist. Wat daarbij opvalt, is dat één van hen een rode, rechthoekige tas bij zich heeft.

Het explosief en de verdachte situatie zorgt voor grote commotie in de straat. Woningen in de buurt worden ontruimd en het explosief wordt ontmanteld.

Vragen

De politie is op zoek naar getuigen die de vier mannen op de twee scooters hebben gezien tijdens hun vlucht vanaf de Hoofdstraat in Driebergen richting Zeist. Ook mensen die vlak voor de kraak of in de dagen of weken ervoor iets gezien of gehoord hebben, dat verband kan hebben met deze plofkraak, mogen zich uiteraard melden

Heeft u tips? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

Voor het bekijken van YouTube video's moet u cookies accepteren. Of bekijk de video op YouTube