Ingezonden

Vervangen verkeerslichten N225 Leersum

Vervangen verkeerslichten N225 Leersum

(ingezonden door prov Utrecht)

Op 11 en 12 november 2014 gaat de provincie Utrecht de verkeerslichten vervangen bij de fiets-/voetgangersoversteekplaats bij de kruising van de Rijksstraatweg (N225) en de Kerkweg in Leersum. De vervanging is nodig omdat de techniek van deze verkeerslichten verouderd is.

Tijdens de werkzaamheden aan de verkeerslichten blijven alle wegen bereikbaar. Het verkeer rondom het kruispunt kan wel enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Werkzaamheden
Niet alleen de verkeerslichten zelf worden vervangen, er komt ook een gemoderniseerde regeling met een nieuwe regelkast aan de kant van de weg. De nieuwe regeling is afgestemd op het verkeersaanbod en zorgt tevens voor een veilige afwikkeling van het verkeer.
De volgende werkzaamheden worden verricht:
Vervangen verkeersregelkast.
Vervangen van de traditionele lampen door moderne LED-lampen. Deze lampen zijn ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, besparen energie en hebben een langere levensduur.
Aansluiten op de regionale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Van hieruit worden de nieuwe verkeerslichten bediend.

De werkzaamheden bij de fiets-/voetgangersoversteekplaats starten op dinsdag 11 november en worden op woensdag 12 november afgerond.

Gevolgen voor het verkeer
Het verkeer kan de gehele periode gebruik blijven maken van de kruising maar kan wel enige hinder ondervinden van de werkzaamheden, die voornamelijk buiten de rijbaan plaatsvinden. Bij werkzaamheden op de rijbaan worden verkeersmaatregelen genomen en waar nodig zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer ter plaatse te begeleiden.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen?
Volg dan @werkaandewegutr op Twitter.