Sport

Dalto delft onderspit tegen Blauw-Wit

Driebergen: Dalto heeft de goede prestatie tegen LDODK afgelopen woensdag geen vervolg kunnen geven. In de wedstrijd tegen Blauw-Wit bleef de ploeg van Riko Kruit lang bij, maar door een dramatisch laag schotpercentage lukte het niet om de punten in Driebergen te houden. Eindstand 19-21.

Beide ploegen begonnen slordig en pas na drie minuten viel de eerste goal. Loraine Vissers opende de score voor Dalto en Dalto nam vervolgens een 3-1 voorsprong maar BW had deze voorsprong al redelijk snel teniet gedaan. Bij Dalto werd Barbara Brouwer goed door haar vakgenoten gezocht en dat leverde een aantal goals op, waarbij de 8-8 met nog acht minuten te spelen een mooie van afstand was. In het andere Daltovak liep het scorend moeizaam Loraine Vissers was daar wel de gevaarlijkste speelster. Ruststand 10-12.

De tweede helft vergoedde qua spanning veel. Dalto startte scherp en door doelpunten van Rudo Schulting en Jesper Oele was de stand weer gelijk. Maar twee aanvallen later had BW weer een voorsprong en Dalto kwam weer gelijk door goals van Kaylee Alblas en Barbara Brouwer: 14-14.

Vervolgens werd door beide coaches veelvuldig gebruik gemaakt van de ruimere wisselmogelijkheden en daardoor kwam Jelle Steenbeek in het vak van Jesper Oele om hem te ondersteunen bij de verdediging. Dat plan lukte grotendeels, maar omdat het aanvallend niet goed lukte, lag er veel druk bij de verdediging.

Het aanvalsvak van Dalto werkte heel hard, had veel kansen, maar benutte er veel te weinig. Tot 17-17, met een mooie doorloopbal van Loraine Vissers, kwam Dalto steeds weer langszij. BW had echter veel minder kansen nodig en de volgende aanval was weer raak.

Bij Dalto kwam Rudo Schulting weer in het veld en hij wist wel tot scoren te komen: 18-20 met nog 2.30 minuten op de klok. BW schoot echter gelijk weer raak in de eerstvolgende aanval en de tijd was daarna te kort om het gat nog te dichten. Barbara Brouwer, uitblinkster aan de kant van Dalto, bepaalde met haar zesde goal de eindstand op 19-21.

Loraine Vissers (Dalto): “We hebben onder de maat gepresteerd, 19 goals is gewoon te weinig. We hebben in de aanval verzaakt, het andere vak was verdedigend goed. Als we de goal eindelijk maakten, kregen we er te snel weer één tegen. Vooraf had ik veel vertrouwen in een goede afloop, zeker na de teamprestatie van afgelopen woensdag tegen LDODK. Ik merkte dat het wel heel zwaar was, drie wedstrijden in een week. Het is heel jammer, zeker thuis, dan moet je gewoon winnen”.