Sport

Dalto geeft het weg in de tweede helft en verliest: 21-28

(ingezonden door Dalto)

Dalto/BNApp.nl en Fortuna/My Collections troffen elkaar deze decemberavond in Driebergen. Was deze wedstrijd de afgelopen seizoenen vaak een thriller, deze avond was alleen de eerste helft echt spannend. Dalto kwam goed uit de startblokken en wist een voorsprong vast te houden: 15-13 bij rust. Na rust nam Fortuna de wedstrijd volledig over, terwijl Dalto onmachtig toekeek. De Delftenaren gingen erop en erover en wonnen uiteindelijk ruim met 21-28.

De afgelopen seizoenen was deze wedstrijd telkens de seizoen afsluiting, waarin nog om play-offs gestreden moest worden. Deze druk was er vanavond niet, maar toch was het voor beide ploegen belangrijk om te winnen en bovenin de ranglijst te blijven. Jesper Oele hierover: “Het voelt als een belangrijke wedstrijd vanavond. We willen winnen om aangehaakt te blijven bij de top. Bovendien willen we het thuispubliek laten zien waartoe we in staat zijn. Dat hebben we de afgelopen wedstrijden tegen KVS en Blauw Wit nog niet gedaan.”

De eerste helft bleef Dalto steeds aan de goede kant van de score en vielen er mooie doelpunten te noteren. De voorsprong was op een gegeven moment zelfs vijf doelpunten en in die fase waren Jelle Steenbeek (5x) en Barbara Brouwer (4x) moeilijk te stoppen. Bij 13-9 kantelde de wedstrijd langzaam en kroop Fortuna dichterbij. Met een stand van 15-13 werd gerust.

In de tweede helft greep Fortuna vanaf minuut één het initiatief en in twee aanvallen was de stand weer gelijk. Als Dalto vervolgens ook nog een strafworp mist, kan Fortuna voor het eerst op een voorsprong komen. Deze geeft Fortuna niet meer uit handen. Dalto was in de tweede helft onmachtig, kwam nauwelijks tot scoren en leed bovendien veelvuldig balverlies in de aanval, terwijl Fortuna lange aanvallen wist te spelen en daarbij geregeld tot scoren kwam. Na een minuut of zeven spelen was het gat al vier punten: 17-21. Dalto coach Riko Kruit probeerde het tij nog te keren met een aantal wissels, maar het lukte niet meer, Fortuna speelde de wedstrijd keurig uit en won met 21-28.

Dalto coach Riko Kruit: “ Dit was niet goed; na rust was het helemaal weg. We scoren nog maar zes keer na rust, terwijl Fortuna gewoon blijft scoren. Je hebt geen hogere wiskunde nodig oom te beseffen dat dat niet goed genoeg is. Ik weet nog niet waar dit aan ligt; genoeg denkwerk voor de komende weken. Een bittere pil. we verliezen thuis van Blauw Wit en Fortuna. Als we zo spelen als in de tweede helft, wordt het tegen elke ploeg lastig!”

Door dit resultaat moet Dalto weer naar beneden kijken en dat met twee lastige wedstrijden (DVO, uit en TOP thuis) voor de boeg.

Doelpunten: Jelle Steenbeek (7), Barbara Brouwer (5), Jesper Oele (2), René Siedsma (2), Rudo Schulting (3), Dico de Jager, Loraine Vissers