Sport

Dalto verliest streekderby van DVO: 25-26 (16-16)

(ingezonden door Dalto)

Het is Dalto/BNApp.nl niet gelukt om de aansluiting met de top vier te herstellen. In een prachtige wedstrijd met alles erop en eraan werd in de dying seconds van de wedstrijd verloren. Hierdoor moet de ploeg van Riko Kruit weer naar beneden kijken en dat is met wedstrijden tegen TOP en PKC voor de boeg geen fijn eindejaars vooruitzicht.

In de streekderby tegen DVO staat er altijd prestige op het spel. In een bomvolle hal in Bennekom kwam DVO flitsend uit de startblokken, maar Dalto wist al vrij snel weer aan te haken. De dames van Dalto en vooral Loraine Vissers en Barbara Brouwer, waren moeilijk te stoppen, en met 9 goals en 6 verdiende strafworpen namen zij het merendeel van de productie van de eerste helft voor hun rekening. De dames van DVO konden daar slechts één goal tegenover zetten. Dalto had in de eerste helft verschillende keren een voorsprong (maximaal 2 doelpunten), maar DVO had in jeugdinternational Marijn van den Goorbergh een schutter van formaat in huis. Hij zorgde er eigenhandig voor dat DVO steeds weer kon aansluiten. Net voor rust scoorde Rudo Schulting een prachtige one hander en hiermee kwam Dalto op een 15-16 voorsprong. Maar DVO kwam weer gelijk en zo gingen de ploegen rusten met 16-16 en had het publiek een zeer vermakelijke en hoogstaande eerste helft gezien.
De tweede helft ging ook goed van start, want in drie aanvallen waren alweer twee goals te noteren. Na 7 minuten spelen stond er al een 19-19 op het scorebord, met een mooi uitgespeelde doorloopbal van Kaylee Alblas. Vanaf deze stand trok DVO heel langzaam het initiatief naar zich toe en moest Dalto in de achtervolging. De Daltodames die in de eerste helft zo gevaarlijk waren werden in de tweede helft, door een veel betere verdedigende tactiek van DVO, goed aan banden gelegd.  In die fase werd Jesper Oele, die een hele sterke tweede helft speelde, wel goed in stelling gebracht en hij hield Dalto met mooie afstandstreffers in de race. Toch liep het bij Dalto moeizamer dan bij DVO en daarnaast viel Rudo Schulting uit met een enkelblessure. Zijn vervanger was Maarten Groot Hulze. De 24-24, na een achterstand van 24-21, was van Jelle Steenbeek die een zelf verdiende strafworp verzilverde. Met nog twee minuten op de klok leek oud-Daltospeler Jos Roseboom het vonnis te vellen, maar het was weer Jesper Oele die scoorde. In de laatste seconden van de wedstrijd was de tweede damesgoal van DVO beslissend. Op miraculeuze wijze verdween de bal door de korf, Dalto in vertwijfeling achterlatend. In de laatste 30 seconden maakte Mathijs den Ouden, speler van de A1, zijn debuut in de Korfbal League. Hij schoot, raakte de korf, maar scoorde net niet. Eindstand 26-25.

Doelpuntenmakers: Jesper Oele (8), Jelle Steenbeek (4), Loraine Vissers (4), Barbara Brouwer (3), Kaylee Alblas (2), Leanne Schimmel (2), Rudo Schulting 1, Rene Siedsma (1)Dalto verliest streekderby van DVO: 25-26 (16-16)