Sport

Dalto start nieuwe jaar met verlies: 30-18

(ingezonden door Dalto Korfbal)

DRIEBERGEN – Na een periode van veertien dagen rust voor de meeste spelers kwam Dalto weer in actie. Tegenstander was PKC, de ploeg die op het veld nog verrassend werd verslagen. Bij PKC is de vorm van vorig seizoen nog niet gevonden, ook vanwege een aantal blessures. De ploeg verloor de laatste wedstrijd van 2014 heel verrassend van LDODK. Dalto had het jaar ook met verlies (van landskampioen TOP) afgesloten. De vraag was welke ploeg de feestdagen en de oliebollen het best verteerd had. Het antwoord op deze vraag werd heel snel duidelijk.

In een volgepakte PKC-hal waren de verwachtingen hoog gespannen. Dalto was compleet en had goed getraind deze week. Bij PKC ontbraken internationals Nadhi den Dunnen en Richard Kunst vanwege blessures. Dat PKC in de breedte over goede spelers beschikt en dan toch nog steeds een sterke ploeg is bleek al snel. Binnen no-time stond PKC al met 2-0 voor. Een onnodige strafworp en een te gemakkelijk afstandsschot. De toon was gezet. Dalto was aanvallend absoluut niet bij de les en legde het met name in de rebound opvallend vaak af tegen hun tegenstander. Daardoor was de ploeg de bal vaak na 1 aanval weer kwijt. PKC schoot gelukkig nog niet met scherp, maar scoorde wel regelmatig en liep daardoor al snel uit naar 6-2. Het lukte allemaal niet bij Dalto en de vrije kansen die er echt wel waren werden niet tot doelpunt gepromoveerd. De ploegen zochten de kleedkamers op met 13-6, waarbij zes doelpunten in 1 helft absoluut onvoldoende is.

Dalto startte nog hoopvol aan de tweede helft met een schot van Jelle Steenbeek. De eerste vijf minuten waren er veel goals te noteren, maar deze vielen over en weer zodat de achterstand niet kleiner werd. Coach Riko Kruit maakte volop gebruik van de wisselmogelijkheden en bracht o.a. met Vera van Ekris en Dennis Brunt meer lengte in de beide vakken. Beiden deden wat zij konden, maar toen PKC eenmaal op stoom kwam was er weinig eer meer voor Dalto te behalen. Er werd wel wat gemakkelijker gescoord, maar de achterstand was steeds minimaal 6 doelpunten. Bovendien lukte er bij Dalto te weinig meer en PKC kon mede daardoor in een flow raken en liet vervolgens het ene na het andere mooie doelpunt noteren. De eindstand van 30-18 was duidelijk, PKC was in deze wedstrijd een maatje te groot.

Voor Dalto breken er cruciale tijden aan, want a.s. zaterdag komt OVVO op bezoek en dan moeten de punten gepakt worden om niet direct in de degradatiezone te komen. OVVO won in een rechtstreeks duel van LDODK de strijd om de 8e plaats.