Sport

Verrassend Dalto wint overtuigend bij KZ

(ingezonden door Dalto)

Driebergen: Zowel binnen als buiten de lijnen wreef men zich aan beide kanten de ogen uit bij het kijken naar het scoreverloop in deze wedstrijd. KZ/Hiltex, een van de productiefste ploegen in de Korfbal League tegen een van de verdedigend meest kwetsbare teams. De praktijk was totaal tegenovergesteld: Dalto/BNApp.nl won met 15-25.

‘Dalto is de weg kwijt’ stond er afgelopen week in het Algemeen Dagblad, na de zure nederlaag van de ploeg tegen buurman OVVO/De Kroon. Of dat de prikkel was die ze in Driebergen nodig hadden is lastig te zeggen. Maar wel volstrekt duidelijk werd dat Dalto die weg inmiddels weer gevonden lijkt te hebben. In een duel waarin Dalto vanaf minuut 1 duidelijk maakte dat het voor de winst ging, liep KZ achter de feiten aan. Bij Dalto lukte vrijwel alles en het was goed om te zien dat er echt een team in het veld stond. Dat was de afgelopen weken wel eens anders geweest.

Jelle Steenbeek prikte na de eerste mislukte aanval van KZ meteen zijn eerste vrije worp door de korf. De dames van KZ moesten twee keer aan de noodrem trekken (hetgeen veelvuldig gebeurde) om Barbara Brouwer en Loraine Vissers van het scoren af te houden, wat benutte strafworpen tot gevolg had. Toen daarna Maarten Groot Hulze en Jelle Steenbeek van afstand scoorden was het al 0-5 en waren er pas vier minuten gespeeld.

In de volgende paar minuten kon KZ wat terugdoen. Daarna waren het echter de Dalto-vrouwen die de scores verzorgden, want via Barbara Brouwer, Vera van Ekris en Loraine Vissers werd het 5-9. Tot lichte verbijstering van het thuispubliek en groot genoegen van de Dalto-aanhang. Dalto bouwde fanatiek verder aan de voorsprong, vierde ieder doelpunt uitbundig en nu waren het weer de mannen die met scherp schoten, Jesper Oele en Jelle Steenbeek waren de schutters. Het rustsignaal klonk bij een op zijn minst bijzondere ruststand van 6-16.

De verwachting dat KZ na de onderbreking snel terug zou komen in de wedstrijd, kwam in elk geval niet uit. Barbara Brouwer maakte onmiddellijk van afstand 6-17. Hierna kon KZ iets terugdoen, maar René Siedsma liet zich niet afleiden en benutte een strafworp, alweer de vierde die Loraine Vissers mee kreeg en het was 9-21, dit was het grootste verschil in de wedstrijd. KZ gebruikte alle wissels maar het mocht allemaal niet baten, want dichterbij dan acht goals verschil kwam KZ niet. Uiteindelijk werd de eindstand 15-25. Met een schotpercentage van 26% kon Dalto zeer tevreden zijn en wat nog belangrijker was, de winst, zeker met twee belangrijke wedstrijden tegen de nummers 9 en 10 (KVS op 31 januari uit en LDODK op woensdag 4 februari thuis) voor de boeg.

Doelpuntenmakers: Jesper Oele (6), Jelle Steenbeek (6), René Siedsma (5), Loraine Vissers (3), Barbara Brouwer (3), Maarten Groot Hulze en Vera van Ekris