Sport

Dalto wint uit bij Blauw Wit: 22-27 (13-15)

Dat Dalto punten moest gaan pakken na de nederlaag in de midweekse wedstrijd tegen LDODK stond als een paal boven water. Ook dat de uitwedstrijden daar dit seizoen meer voor geschikt zijn dan de thuiswedstrijden. In thuiswedstrijden werd namelijk pas 1x gewonnen. De thuiswedstrijd tegen Blauw Wit werd met een verschil van twee punten verloren en daarin gaf Dalto het in de tweede helft weg.

Dalto startte goed aan de wedstrijd en had de eerste helft constant het initiatief. Blauw Wit bleef echter wel in het spoor en meer dan twee doelpunten afstand kon Dalto niet nemen. Bij Dalto waren het naast Jelle Steenbeek vooral de dames die belangrijk in de scores waren. Vera van Ekris (2x), Leanne Schimmel en Barbara Brouwer (5x). De spitsen bij Dalto werden goed uitgespeeld en er werd gezocht naar de goede kansen. Bij Blauw Wit lukte weinig, vrije doorloopballen en vrije ballen werden niet in doelpunten omgezet en de spitsen scoorden wel, maar onvoldoende door sterk verdedigend werk van Dalto. De ruststand van 13-15 gaf de verhoudingen goed weer.

Na rust kwam Blauw Wit beter uit de startblokken en in korte tijd was de achterstand omgezet in een voorsprong: 17-16, 18-17 en 19-18. Bij Dalto liep het in die fase wat stroef met veel plaatsfouten en pech in de afronding. Het meegereisde publiek vreesde even dat Blauw Wit er toch overheen zou gaan. De ploeg van Riko Kruit herpakte zich echter knap en de twee goals van Jesper Oele en Jelle Steenbeek waren daarbij heel belangrijk. De 19-20 en 19-21 waren twee verre afstandsschoten van Barbara Brouwer. Deze bleken achteraf belangrijk, want vanaf dat moment trok Dalto de wedstrijd langzaam naar zich toe. Blauw Wit forceerde maar kwam te moeilijk tot scoren. Dalto kon zich zelfs nog het missen van een strafworp veroorloven bij 21-24. Blauw Wit drong nog wel aan, kwam nog op 22-24, maar dichterbij komen lukte niet meer. Leanne Schimmel bepaalde eindstand na een mooi uitgespeelde aanval op 22-27. Na afloop waren er allemaal blijde en opgeluchte gezichten over dit goede resultaat.

Dalto haalde in deze wedstrijd een hoog rendement en dat was belangrijk voor de zo broodnodige punten. Dalto deelt door dit resultaat de 8e plaats met LDODK dat verloor van Fortuna, de volgende tegenstander van Dalto.

Doelpuntenmakers: Barbara Brouwer (7), Jelle Steenbeek (6), Jesper Oele (5), Rene Siedsma (2), Maarten Groot Hulze (2), Vera van Ekris (2), Leanne Schimmel (2) en Loraine Vissers.