Sport

Zuur verlies voor Dalto bij Fortuna: 21-20

(ingezonden door Dalto)

Driebergen: Een 0-9 voorsprong was niet voldoende voor de winst tegen Fortuna. 6 seconden voor tijd kwam Fortuna voor het eerst op voorsprong en dit was voldoende voor de winst. Een hele zure nederlaag voor Dalto dat naast het uitvallen van Jelle Steenbeek de twee zo broodnodige punten uit handen gaf.

De start was veelbelovend, alles lukte bij Dalto en met nog geen 10 minuten gespeeld had de ploeg van Riko Kruit een ruime marge van negen doelpunten opgebouwd. En dat met mooi en goed korfbal. Bij Dalto maakte Marlies Dingemans haar debuut en zij deed dit uitstekend, daarnaast scoorde zij een mooie goal van afstand. Bij 0-9 kwam Jelle Steenbeek helemaal verkeerd op zijn enkel terecht. Hij liet zich vervangen door Dennis Brunt. Fortuna greep het moment van verslagenheid bij Dalto aan om zichzelf weer in de wedstrijd te spelen. Er werd 3x op rij gescoord en vanaf dat moment kantelde de wedstrijd heel langzaam. Jelle Steenbeek kwam nog heel even, ingetaped, terug in het veld, maar met de rust moest hij definitief afhaken. Met rust was Fortuna helemaal terug in de wedstrijd: 10-13.

De tweede helft, met Rudo Schulting in de ploeg, bleef Dalto lange tijd aan de goed kant van de score, maar met de boomlange Mirjam Maltha van Fortuna in de rebound, kon Fortuna aanval na aanval opzetten. Het schotpercentage was niet erg hoog, maar de goals vielen op een gegeven moment wel. Daarnaast kwam Dalto de gemaakte afspraken niet goed na en kreeg de ploeg teveel doorloopballen en strafworpen tegen. Dalto zelf miste bij 15-18 een strafworp en gelijk daarna kwam Fortuna op 16-18. Fortuna bleef stug doorgaan en wist uiteindelijk gelijk te komen, maar het was Jesper Oele die in die fase twee belangrijke goals scoorde. Door verkeerde keuzes in de slotfase van de wedstrijd kon Fortuna weer gelijk komen. Met nog 40 seconden op de klok had Dalto in ieder geval nog uitzicht op een punt, hetgeen zeker verdiend was geweest, maar een knullig verspeelde bal gaf Fortuna nog 1x de gelegenheid om aan te vallen. Die kans werd met beide handen gegrepen en een ver afstandsschot verdween door de korf. De eerste voorsprong in de wedstrijd betekende vrijwel gelijk het einde van de wedstrijd, heel Dalto met een kater achterlatend. Want dit verlies was wel heel zuur, de hele wedstrijd voor staan en het dan zo weggeven in de slotfase. De naaste concurrenten verloren gelukkig ook, maar Dalto had bij winst hele goede zaken kunnen doen. Nu moet de ploeg in de komende wedstrijden nog de nodige punten pakken, te beginnen tegen DVO thuis.