PS'15; persberichten en ingezonden

In gesprek met Tweede Kamerlid over vluchtelingen

(ingezonden door Christenunie)

Op zaterdag 28 februari komt Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie Gert-Jan Segers naar Utrecht om in gesprek te gaan over sociale gerechtigheid in de provincie, met name als het gaat om huisvesting van vluchtelingen. De bijeenkomst vindt plaats in de Matthéüskerk in Utrecht, van 13.00 – 15.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Gert-Jan Segers (45) was vóór zijn politieke werk woonachtig in Egypte en kent de situatie in het Midden-Oosten – waar veel vluchtelingen vandaan komen – van binnenuit. In zijn werk in de Kamer houdt hij zich onder andere bezig met onderwerpen als migranten, integratie en de strijd tegen onrecht zoals mensenhandel.
Om samen het gespreksonderwerp meer uit te diepen volgt er een creatief en interactief gedeelte onder leiding van André van Egmond. Ook Statenlid Arne Schaddelee, lijsttrekker voor de ChristenUnie van de Statenverkiezingen in Utrecht, is bij de bijeenkomst aanwezig.
Het gesprek vindt plaats in de Christelijke Gereformeerde Kerk Matthéüskerk in de wijk Oog in Al in Utrecht. Hier organiseert het team van de International Christian Fellowship (ICF) van deze kerk elke zondag een bijeenkomst voor mensen met een niet-Nederlandse achtergrond, zoals buitenlandse studenten, expats en (ex)-asielzoekers. Ook organiseren zij sportavonden en andere activiteiten.
Locatie: Hendrika van Tussenbroekplantsoen 1a, 3533 SC in Utrecht. Graag van te voren even aanmelden via campagne@provincieutrecht.christenunie.nl.