PS'15; persberichten en ingezonden

Plastic vissen met de ChristenUnie in de Utrechtse grachten

(ingezonden door Christen Unie)

Zaterdag 7 maart gaan de ChristenUnie en Plastic Whale plastic afval opvissen uit de grachten van Utrecht. CU-Tweede Kamerlid Carla Dik doet mee! De actie is van 11:00 – 13:00 uur, Oudegracht Utrecht.

Een schone, leefbare omgeving en hergebruik van afval vindt de ChristenUnie belangrijk. Plastic halen uit de Utrechtse grachten is daar een voorbeeld van. “Plastic en ander afval uit ons oppervlaktewater kan hergebruikt worden”, zo vindt Jaap Verweij, lijsttrekker voor de ChristenUnie van het waterschap De Stichtse Rijnlanden. De boot van de sociale onderneming Plastic Whale is bijvoorbeeld helemaal gemaakt van uit Amsterdamse grachten opgevist en gerecycled plastic!

Kamerlid
De ChristenUnie vraagt meer aandacht voor schoon water in de stad in aanloop naar de komende verkiezingen voor provincie en waterschap. Kandidaten voor de waterschapsverkiezingen en vrijwilligers van de ChristenUnie steken hun handen uit de mouwen. Ze zullen plastic gaan vissen vanaf drie boten en informatie uitdelen op de kades. Ook Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie en voormalig Utrechts Statenlid Carla Dik-Faber doet aan de actie mee. Zij is in haar werk in de Tweede Kamer veel bezig met onderwerpen rond water, landbouw, natuur en milieu. Ook waterschapslijsttrekker Jaap Verweij is aanwezig en komt samen met het Utrechtse gemeenteraadslid Maarten van Ooijen in actie.

Kijk voor informatie op: www.hdsr.christenunie.nl of www.provincieutrecht.christenunie.nl.