PS'15; persberichten en ingezonden

CDA zet initatiefnemers tunnel Maarsbergen in het zonnetje

(ingezonden door CDA)


 
Vandaag ging lijsttrekker Mirjam Maasdam op bezoek bij Jan Huyser en Ruud Hartvelt, de initiatiefnemers van de tunnel in Maarsbergen. Dit is bij uitstek een initiatief van betrokken burgers dat als voorbeeld kan dienen hoe projecten en knelpunten in onze provincie aangepakt kunnen worden. Een initiatief van onderop en niet van bovenaf opgelegd door de overheid.

De heren Huyser en Hartvelt hebben vanaf het begin draagvlak gezocht en gevonden bij de Maarsbergse bevolking en zijn de dialoog aangegaan met de gemeente en provincie en andere betrokken organisaties.
Doorzettingsvermogen gekoppeld aan visie en overtuigingskracht van beide heren hebben uiteindelijk geresulteerd in een breed gedragen ontwerp.

Zoals Mirjam Maasdam het bij de ontmoeting verwoordde: “dit is nu een voorbeeld samenwerking tussen betrokken inwoners en de overheid, waarbij het initiatief bij de burgers ligt en de overheid ondersteunt en faciliteert”.
Voor het CDA is dit een aanpak die navolging verdient en waaraan het CDA haar volledige steun verleent.