PS'15; persberichten en ingezonden

SGP pakt provinciale uitdaging op en tourt door de provincie

(ingezonden door SGP)

6 maart 2015

Utrecht – Bent u binnenkort op straat? Grote kans dat u een oranje invasie tegenkomt! De Utrechtse provinciale SGP gaat op pad en wil zichtbaar maken waarom een stem op de SGP een goede stem is en het Beste voor Utrecht. Daarnaast krijgen zo de provinciale verkiezingen de nodige aandacht. Ze zijn in de hele provincie te vinden en delen zakjes zaad uit voor een bloeiende provincie: want daar staat de SGP voor!.
Zaterdag 7 en 14 maart trekt de SGP met een SGP bus en de eigen hybride campagneauto door de provincie. Er worden diverse plaatsen bezocht. Op 7 maart worden Woerden, Houten, Stichtse Vecht, Bunschoten-Spakenburg en Leusden bezocht, op 14 maart Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Renswoude, Veenendaal en Rhenen). Ook landelijke politici doen hierbij mee. Zo is 7 maart Roelof Bisschop (Tweede Kamerlid) aanwezig en 14 maart Peter Schalk (lijsttrekker Eerste Kamer).

Deze Utrechtse partij heeft haar plannen samengevat in tien speerpunten. Ze vormen de kern van het gewenste beleid. Zo wil de SGP geen grootschalige windenergie, dus geen windmolens. Ook maakt de SGP zich sterk voor een bus in kleine kernen zodat deze goed bereikbaar blijven. Daarnaast wil de SGP werkgelegenheid stimuleren en zorgen voor een vitaal platteland en veilige provinciale wegen. ‘’Er is genoeg te doen, we zien veel uitdagingen liggen en pakken graag de handschoen op’’, aldus lijsttrekker Gijs van Leeuwen die een nieuwkomer is in het provinciale bestuur en met een frisse blik naar het provinciaal beleid kijkt.

De SGP organiseert ook vier eigen regiobijeenkomsten. Hiernaast wordt deelgenomen aan zo’n 15 andere debatten, zoals het NOS-debat van maandag 2 maart waar Gijs van Leeuwen als enige Utrechtse kandidaat aan deelnam. Twee regiobijeenkomsten waren al een groot succes, 13 maart bent u welkom in Veenendaal en 16 maart in Zeist. In Zeist spreken onder andere Elbert Dijkgraaf (Tweede Kamerlid) en enkele lokale en provinciale politici. Kijk ook eens op www.hetbestevoorutrecht.nl voor alle informatie.