Sport

Dalto geen partij voor PKC: 20-31 (9-17)

(ingezonden door Dalto)

Driebergen: Dit was niet de wedstrijd waarin Dalto/BNApp.nl de punten zou moeten halen, maar het zouden wel hele lekkere bonuspunten zijn geweest in de strijd om plek negen te ontlopen. Voor PKC/Hagero zou winst de eerste plaats betekenen en dat is voor de play off’s een fijne uitgangspositie. Na een ruststand van 9-17 werd al snel duidelijk dat er voor Dalto weinig eer te behalen was. PKC was een (op sommige fronten wel meerdere) klasse beter en kon, zonder zich al te veel in te spannen de wedstrijd gemakkelijk naar zich toe trekken.

In de basis startten Rudo Schulting voor de geschorste Rene Siedsma en Jelle Steenbeek begon nog op bank waardoor Dico de Jager weer in de basis begon.

Dalto begon goed aan de wedstrijd en opende de score met een goal van Barbara Brouwer. Dalto speelde geconcentreerd, straalde vertrouwen uit en er werd goed gespeeld. Dalto had een voorsprong tot 4-1, hierna kwam PKC beter in de wedstrijd, stelde zich in op het spel van Dalto en kroop langzaam dichterbij. Bij 4-4 kwam PKC langszij en liep uit naar 4-7. Dalto ging slordiger spelen, miste een strafworp en vrije doorloopkansen en wist zich te weinig raad met de reboundkracht van de PKC-mannen die bijna alle afvallende ballen hadden. In het vervolg van de eerste helft was er verder weinig te genieten, met name door de vele strafworpen, stil liggen van het spel, te fysieke duels en veel onbegrip over en weer over de arbitrale beslissingen. Er kon te weinig echt gekorfbald worden. PKC bouwde gestaag de voorsprong uit en bij rust was de stand 9-17.

Na rust kwam Dalto nog wel redelijk scherp uit de kleedkamers, want met goals van Jesper Oele en Dico de Jager, werd de achterstand 11-17. Inmiddels was Dennis Brunt in het veld gekomen en hij had een goede invalbeurt met vijf goals. In de tweede helft kwamen beide ploegen wel eindelijk wat meer aan korfballen toe. Met nog 12 minuten te spelen en een stand van 15-24 was de wedstrijd al lang gespeeld. Vanaf de PKC-tribune werd gezongen “Ze krijgen korfballes” en hoe zuur ook voor Dalto, dat was de waarheid. Eindstand 20-31.

Dico de Jager: “De eerste 10 minuten speelden we krachtig, met vertrouwen en waren we zuiver in de afronding. Dit konden we helaas niet volhouden. Ik vond het wel mooi dat de D-side ons bleef steunen. Belangrijk is dat we volgende week winnen, dan moet het. De uitslag van OVVO (27-27, red.) is niet gunstig voor ons, maar we moeten er vol in gaan, meer kunnen we niet doen. Ik heb er vertrouwen in”.